Интересът към икономичните уреди за отопление определено е от значение що се отнася до това да се осигури една наистина ефективна, функционална и благоприятна атмосфера през зимните дни. Перспективите, които стоят пред вас никак не са малко и определено формулата за подобряване на енергийната ефективност на имота до голяма степен е зависима именно от това на какъв вариант за топлене ще се спрете. Водени не само от идеята за икономия, но и екологичност е приоритетно да се фокусирате върху онези варианти, които безспорно са в състояние да създадат условия, които напълно да ви удовлетворят и същевременно да намалят вредните емисии, които някои уреди освобождават при своята работа. Като добра алтернатива се определя употребата на пелетни котли на пелети. С какво се характеризират този тип уреди ще споделим в днешната тема.

Екологичния начин да отоплявате цялостно имота си

Перфектния избор, който бихте могли да направите е този, който е свързан с покупката на отоплително съоръжение, което не само е способно да осигури оптимална сигурност и ефективност, но също е в състояние да даде своя принос в опазването на околната среда. Не случайно фокусираме вниманието ви именно върху котлите на пелети. Това са едни от високотехнологичните съвременни решения, които се характеризират с невероятен потенциал за създаване на отлични условия за оптимизиране на разходите и количеството вредни вещества, които се освобождават в атмосферата.

Перспективите, които този тип уреди са способни да ви гарантират далеч не спират до тук. Те са изключително удобни и практични, надеждни, сигурни и поддържащи перфектни условия за отопляване на целия имот. Идеално и безпроблемно се съчетават със системи за равномерно разпределение на топлинния поток като:

 • Въздуховоди;
 • Радиатори за парно;
 • Водно подово отопление и други.

Няма спор, че що се отнася до това да се избере евтин и благоприятен метод за оборудване на имота с качествен и надежден, екологичен и високоефективен уред то определено котлите на пелети са сред добрите решения.

Кратко техническо описание на пелетните котли

котел
15272/files/image/commo-compact-32_37.jpg

На пръв поглед те приличат на камини с водна риза, но са доста по-мощни, рентабилни и лесни за управление. При съвременните модели се наблюдават някои особености, които привличат вниманието на потребителите. Това са:

 • Свързаност с Интернет и контрол с помощта на мобилно приложение;
 • Оптимален обем на камерата, което намалява необходимостта от непрекъснато зареждане;
 • Автоматичен контрол н температурата и разхода на гориво;
 • Осигуряване на оптимална мощност за да се осигури топлинна енергия за захранване на цялата система;
 • Използване на интелигентно програмиране за седмица;
 • Драстично намаляване на вредните емисии при изгаряне на пелетите;
 • Подобряване ефективността на горивния процес;
 • Икономичен режим на работа и други.

Накратко това са тип съоръжения, които се характеризират с невероятен потенциал от това да създадат наистина отлична ефективност и удовлетворение що се отнася до поддържането на уютна, топла и функционална среда. Имайте предвид, че когато говорим за модели съвременни котли на пелети това са интелигентни уреди с висок процент КПД.

Грижа за пелетния котел

Разбира се, че за да служи ефективно и оптимално сигурно във времето котела на пелети е необходимо да се поддържа в изправност. Обикновено през времето на гаранция, която се предоставя от производителя се предвижда и годишна профилактика. Не я пренебрегвайте, тъй като тя има отношение към това да можете да си осигурите по-дълъг живот на съоръжението както и да се отстранят неизправности при наличие на такива.

Освен това е препоръчително да се спазят всички онези препоръки и инструкции, които се отнасят до почистването със специален уред за отстраняване на пепелта. Спазването на инструкциите е показателно за това да можете да разчитате на оптимална топлинна мощност и ефективност от работата на пелетния котел.

При необходимост от информация и допълнителни насоки за подбор не се колебайте да се свържете с консултантите от онлайн магазин BalkanEnergy.