Всеки коректен абонат на Софийска вода трябва да има монтиран водомер в началото на водопроводната инсталация в дома или търговския си обект. Това задължение му дава право да ползва чиста питейна вода за битовите си нужди. В хода на експлоатацията обаче не са изключени аварии които да са свързани с потенциален образуван теч, некоректно отчитане от водомера, поради техническа повреда или други подобни. Както всеки друг уред, който се използва и водомера не е застрахован от повреди. Едва ли имате желание да плащате повече вода отколкото сте разходвали? Ето защо изправния водомер е не само необходимост, но и вариант който да се грижи за вашия правилно разходван бюджет.смяна на водомер

Но какво да правим, ако имаме повреда на измерващия уред или пък той вече е попаднал в графата морално остарели и по препоръка на Софийска вода трябва да бъде заменен с нос? Решението е поставянето на нов изправен водомер, който да ви позволи безпроблемно да ползвате съобразно битовите си потребности чиста течаща вода. Всеки абонат сключва договор с дружеството доставчик. Именно там се отбелязва, че при подобни възникнали проблеми и аварии с измервателния уред или път периодичната задължителна смяна абоната трябва да се свърже с фирма, която има лиценз да извършва всякакви манипулации и ремонти по ВиК системата. Тъй като дейността на доставчиците на вода из цялата страна нямат потенциала и възможностите да обслужват районите си наемат фирми, които да спомагат за правилното функциониране на системите ВиК. В столицата има доста фирми, които се ползват с много добра репутация сред клиентите и потребителите, работят на сносни цени и ако възникне някакъв проблем от типа на водомери поставяне София то винаги можете да поверите тази отговорност в техните ръце.

В какво се състои подмяната на водомера и какви са ангажиментите на абонатите на Софийска ода? Реално като клиент вашия основен ангажимент е да се обадите и да уведомите дружеството за потенциалния проблем. Следва препоръка за смяна на водомера както и се дава списък, който е видим и достъпен в сайта на доставчика по отношение на лицензираните фирми, които можете да ползвате за подмяна на измервателния уред. Една от най-търсените поради достатъчния опит и изгодни цени са Хидро Старт София. Само едно телефонно обаждане и записването на час за посещение са достатъчни. Реално до тук вашите ангажименти приключват. Много хора се притесняват, че трябва да отделят страшно много време за да се занимават с подмяната на водомера си. а всъщност всичко това се поема като работа от лицензираната фирма и вие като абонат няма нужда да се занимавате с досадна документация и други подобни.

След като екип пристигне на място в жилището ви първо се установява от какъв тип е аварията. Ако има теч,  но пък водомера си работи напълно в рамките на нормалното то просто се извършва ремонт или подмяна на проблемния детайл. Но ако измервателния уред действително се нуждае от смяна то ето, че вече има основание да бъде поставен нов. В зависимост от това дали водомера е 1/2 или ¾ цола то се прави подмяна именно с такъв, който е подходящ. Дава се право на избор на абоната да подбере такъв водомер, който реално да е съпоставим с неговите финансови възможности. Има стандартни обикновени водомери, които за да бъдат отчетени показанията то инкасатор трябва да засече на място в жилището ви. Но съвременните технологии са оставали своя отпечатък и тук и ето, че на пазара вече има и водомери с дистанционно отчитане. Те са доста практични, тъй като автоматично се подават данни до сървъра на дружеството и по този начин се начисляват сметките ви за консумирана вода. Личен избор е какъв водомер ще си сложите и това естествено зависи с какви средства разполагате в момента на демонтирането на стария и поставянето на новия. След като сте избрали подходящия за домакинството вариант то е време да се пристъпи към техническата манипулация. Водопроводчика спира захранването с вода на цялото жилище от спирателния кран и демонтира повредения водомер. При това се съставя протокол с последните му показания и номера на пломбата, която е поставена. След това се монтира изправния нов водомер. Извършва се тест за коректната му работа и се съставя нов документ или пък се дописва в протокола на стария отново показания и номера на новата пломба. Документа се подписва в знак на съгласие от абоната и ето, че вече си имате технически изправен водомер, който да отчита правилно показанията на вече консумираната ви вода.ремонт на ВиК

И ето, че при една много добра организация получавате нов водомер само за около час като за тази услуга не губите абсолютно никакво време, не се ангажирате да носите документи и стари водомери до Софийска вода. Всичко това се извършва от Хидро Старт София. Сигурно се интересувате от цената на тази услуга за подмяна? Тя е напълно достъпна и само за 40-50 лева можете да се наслаждавате на спокойствието да ползвате този така ценен ресурс – водата.

Действително е отговорност на всеки стопани да поддържа изправен водомера си. понякога има ситуации, в които просто се налага неговата подмяна, независимо, че не са минати десетте години, които са препоръчителни от дружествата доставчици за смяна на измерващите уреди. При технически проблем е важно да се вземат експресни мерки и да се извърши поставяне на нов водомер, тъй като това сериозно може да бръкне в джоба ви като разход. Некоректното показание на водомера е във ваш ущърб затова самите вие имате интерес водомера по-скоро да бъде подменен с нов. А фирма Хидро Старт е лицензирана да извършва всякакви действия по ВиК инсталациите, включително и подмяната на водомер, който е неизправен. Затова при нужда от качествена и изгодна услуга вече знаете към кого да се обърнете.