Ако строите нов дом или реновирате стария, идва моментът когато трябва да помислите и за монтаж на тръби за мръсен канал. Добре конструираната канализация на една къща гарантира комфорта на живущите в нея. Ето защо е препоръчително да се доверите на професионалисти, които са изградили множество обекти и знаят точно, какви са етапите свързани с правилния монтаж на инсталацията за мръсен канал. Все повече хора искат да излязат от големия град и да са някъде на чист въздух и спокойствие. В случай че и вие имате такъв имот със сигурно ще трябва да прибегнете до услугите на фирма, която да оформи правилно вашата външна канализация.

Какви са основните етапи при изграждане на външна канализация?

Инсталирането на подобна ВиК система е изключително специфично и винаги съобразено с характеристиките на съответния обект. Специалистите определят как да бъде извършен монтажът на тръбите за мръсен канал, в зависимост от особеностите на терена, вида на почвата, конкретните размери и други. Отделя се много внимание на тази задача, защото от нея зависи собственикът на къщата и неговото семейство да се чувстват комфортно. Днес професионалистите от Ями.бг ще ви запознаят с основните етапи по монтажа на тръбите за мръсен канал:

външна канализация
  • за начало се започва с изкупната дейност – тя е от ключово значение за правилното полагане на външната ВиК мрежа. Дълбочината, на която ще се извърши монтажът на тръбите за мръсен канал, зависи от вида на почвата и климатичните характеристики на района. Ширината на самия изкоп се определя, според диаметъра на тръбите за мръсен канал;
  • втората стъпка е проектирането на самата канализация – тук трябва да се определи какъв вид ще бъде пречиствателната станция и дали ще се изгражда септична яма;
  • третият етап предвижда съединяването на тръбите – това е много важен момент, защото течността трябва да преминава безпроблемно, а където са използвани маншони да бъдат прикрепени много старателно. Тръбите за мръсен канал накрая се засипват с почва.

Ако целият този процес е поверен на реномирана фирма, ще си гарантирате удовлетворение. Важно е да използвате канализационната система безпроблемно.

Кога се налага поставянето на септична яма или пречиствателна станция?

Ако вашата извънградска къща е по-отдалечена, вероятно няма да има достъп до централна канализация. Тук е моментът да помислите за монтирането на качествена пречиствателна станция или септична яма. Хубаво е да отбележим, че изграждането на подобни обекти е ясно регламентирано от закона. Ето защо и фирмите които предлагат услугата, знаят точно как да оформят съоръжението.

В зависимост от вашето предпочитание и от обекта за който се извършва монтажът на тръби за мръсен канал, изберете къде да се отвеждат замърсяванията. Това може да бъде пречиствателна станция от модерно поколение или класическа септична яма. И при двата случая е добре да използвате услугите на доказана ВиК компания.

Какви са причините да наемем ВиК фирма за направа на външната канализация?

Спокойно бихме казали, че това начинание е доста трудно и сложно. Препоръчително е да се извърши от компетентни хора. Ако изберете да работите със специализирана ВиК фирма, ще сте спокойни през всички етапи по изграждане и монтаж на тръбите за мръсен канал. Подобни професионалисти разполагат с проектанти и работници, които са направили множество обекти.

Богатият опит им помага да се справят по-бързо и ефективно с поставената задача, за да остане клиентът наистина доволен. След приключване и издаване на завършения обект, имате възможност да ползвате услугите на ВиК фирмата и за поддръжка на септичната яма след това. От Ями.бг препоръчват ВиК услугите, защото:

  • работата ще бъде извършена бързо и компетентно – щом хората с които работите имат съответния опит, те много по-ефективно ще проектират и извършват съответния монтаж;
  • ще получите ценни съвети и насоки – сами трудно ще се справите с организирането и извършването на изкупно монтажните дейности;
  • получавате поддръжка на съоръжението – една толкова сложна ВиК инсталация трябва да бъде поддържана професионално, а затова може да отговаря фирмата, която я е изградила.

Консултирайте се с правилните хора и се насладете на комфорта който ви предлага извънградската къща.