Предпочитанията за интериорен шик и защита от светлина, студ и други влияния на природата предполага да използваме щори.  Те не само, че осигуряват защитна роля и ни предпазват от силните слънчеви лъчи през летните месеци, но и в зависимост от вида, който сме избрали биха имали и възможност да ни предпазят от студ, силен вятър и други неблагоприятни условия. Съвременните щори могат да бъдат вътрешни и външни. Освен тяхната защитна функция те скриват нашият личен живот от външни погледи. В един етап много се използваха завеси, но днес разнообразието от материи и нюанси в изработката на вътрешни интериорни щори взема по-голям процент от потребителския интерес.щори бургас

Цветовите решения, които Кипро Бургас предоставя на почитателите на изискания интериор са едно прекрасно решение за това да изградите уникалност и естетика. Основният момент е да определите целта, поради която ще поставяте щорите.  Щорите използваме през лятото за да ограничим проникването на ярка светлина в стаята. Те могат да са изработени от текстил в красиви цветове и да внесат очарование в интериора. Когато избирате такива щори е желателно да се консултирате със специалист-монтажник. Това е първото, което следва да направите като така ще се съобразите с вида на дограмата на жилището. Моделите , които Кипро Бургас предлага са предназначени за прозорци от различен тип, тъй като самите щори се изработват по индивидуални размери на клиента.

Предимствата на вътрешните текстилни щори е в комфорта и уюта, който създават в дома. Те могат да бъдат изключително разнообразни цветово, а текстила да е полупрозрачен и фееричен. За спални можете да подберете и по-плътни, дори велурени такива които изцяло да затъмнят помещението. Напоследък тенденциите са насочени и към кожени щори, които обаче не се вписват във всеки интериор, затова дори и да Ви харесват внимателно подхождайте към текстила на новите си щори.

Външните щори обикновено се поставят з цел подобряване на изолацията във вътрешността на жилището. Те са плътни, изработени от алуминий, дърво или пвц материал. Монтират се върху дограмата и имат няколко нива на използване. Например при лошо време или прекалено слънчево възможността е да спуснете щорите съвсем плътно и така дограмата да е изцяло покрита. Следващо ниво е да настроите щорите на ниво, в което влиза минимална слънчева светлина. Образуването на отвори в щорите се прави в светлата чат на деня и целта е да не е изцяло тъмно в помещението, а да има пропускливост на светлина. Третата степен е изцяло щорите да бъдат събрани в най-горната част на дограмата. В зависимост от сезона или времето навън сами можете да регулирате дозирането на светлина в помещението с помощта на правилния подбор на щори.