Едни от най-предпочитаните топлопреносители за парно отопление са моделите панелни стоманени радиатори. Качествата им ги нареждат сред най-ефикасните и функционални решения, на които можете да поверите изпълнението на един особено важен ангажимент, а именно поддържането на постоянна балансирана температура в дома. Не само, че на външен вид са елегантни и адаптивни, но и техническите им качества са оптимално приложими за постигането на желаните цели. И това не е всичко, защото предложенията спрямо оферти ги нарежда сред най-достъпните предложения на пазара. Супер изгодни за панелни радиатори цени ви очакват в специализираните платформи, предлагащи многообразие от възможности за високоефективно отопление.

Надеждно и ефективно решение

Търговци определят купувачите на стоманени радиатори като непретенциозни по отношение на дизайна на телата, с които ще се отопляват. Реално панелните стоманени модели са едни от най-семплите варианти, които се предлагат в търговската режа. Наистина те не се отличават с някакви футуристични визии и екстравагантност, а целта им е дискретно да осигурят затоплянето на въздуха до достигане на желаната температура.

Въпреки това, че не са от най-красивите, а по-скоро са обрани по отношение на този показател то моделите панелни тела се радват на голям интерес от страна на домакинствата, на които им предстои да вземат кардинално решение за изграждане на инсталация с такива елементи. Наистина са ефективни и супер надеждни и това се доказва с годините, през които панелните стоманени тела биват предлагани на пазара. Доказателство за изложеното са:

радиатор
 • Над 60 % от домакинствата разчитат на такива радиатори;
 • Изделията с отличават с продължителна експлоатация;
 • Многофункционални са, тъй като много хора освен за топлене ги използват и за сушене на пране през зимата;
 • Здрави са и устояват на високо налягане, което ги прави приложими и в многоетажни сгради не само от жилищен тип;
 • Цените им са най-достъпни.

Така накратко можем да опишем приоритетите, от които и вие можете да се възползвате по отношение на инвестирането в панелни тела. Тяхната ефективност се гарантира и от това, че самите отоплителни атрибути имат свойството да задържат топлината максимално дълго.

Цена, която привлича

Ако трябва да дадем конкретни стойности по отношение на това колко би ви струвало едно панелно тяло то няма как да дадем еднознаен отговор. Реално това зависи от много фактори, които касаят:

 • Размера на радиатора;
 • Плътност на вложения материал в радиатора;
 • Производител;
 • Дизайн и т.нат.

В сравнение с алуминиевите и биметалните то стоманените панелни са в пъти по-достъпни като цена, което на практика ги нарежда и сред най-предпочитаните от домакинствата. И въпреки ниската оферта, на която се предлагат на пазара то това, което ще споделим с вас е, че по качества те не отстъпват на по-луксозните модели, а освен това можете да разчитате и на дългогодишното им безпроблемно функциониране.

Разбира се, че като всеки тип радиатори и стоманените си имат някои недостатъци, но на фона на достъпната им цена те наистина бледнеят. Въпреки това ще ги споделим с вас за да бъдем оптимално коректни в тяхното описание. Когато инвестирате в такива освен ниските цени е добре да имате предвид, че:

 • Стоманените панелни тела не винаги са толкова устойчиви на корозия. Има флуидни течности, които са по-агресивни и водят да образуване на процес, който причинява появата на ръжда;
 • Телата се нуждаят от време за да започнат да топлоотдават, но веднъж затоплени могат да поддържат топлината дори и при изключване на източника на енергия;
 • Топлинна мощност. Въпреки, че могат да ви изглеждат достатъчно големи като размери е добре да предвидите и потенциалните топлозагуби. В противен случай не би било много ефективно използването на тяло, което няма способността да захрани помещението.

Добре е да имате предвид тези особености, ако ви предстои да вземете решение за покупка на нови отоплителни радиатори.