Обликът на модерния дом през 2017 година

Концепциите за вътрешен дизайн се променят всяка година. Ако сте спестили пари и като коледен подарък искате да сътворите модерен дизайн на новото си жилище, ще ви заредим с идеи за обзавеждане, които ще бъдат супер актуални поне през 2017 година.

Като цяло вътрешният дизайн на 2017 година ще бъде посветен на динамичния млад човек, работещ често от вкъщи и почти всяка седмица планиращ ново бизнес пътуване.

Затова всички интериорни дизайнери са единодушни, че през 2017 година ще наблюдаваме бум на практичните интериорни решения и идеи за обзавеждане на

МАЛКИ ГРАДСКИ ЖИЛИЩА,

за динамични и активни млади хора – главен таргет на новите стилове интериорен дизайн .

Това ще бъде продължителна тенденция в обзавеждането. А през 2017-та се предвижда да станем свидетели на изключително богата гама от нови идеи за обзавеждане на спалня, интериор на хол, визия на мебелите и цветови съчетания за дома.

Представяме ви основните щрихи на тенденциите във вътрешния дизайн на 2017 година.

gotova3

 

Цветовете на 2017-та

На динамичния, почти номадски начин на живот на младия човек, ще подхожда по-успокояващо и ненатрапчиво цветово съчетание в интериора. Всички идеи за декорация на дома ще бъдат подчинени предимно на създаването на спокойна и удобна работна атмосфера. Защо ли?

Модерният служител или предприемач все повече ще оценява удобството да работи от вкъщи. Новите технологии дават неограничени възможности за работа отвсякъде, а у дома определено работната обстановка е най-отпускаща.

Интериорът на офисите също се предвижда да се подчини на домашната обстановка.

Такава обстановка ще бъде постигана с меки цветове, нежни, метални и бетонни текстури и много плавни цветови съчетания. Ще наблюдаваме преди всичко съчетания на цветове като бяло, охра, сиво, зелено.

За оформяне на крайни цветови съчетания ще се разчита на меките текстури и конкретно на богатата палитра от земни тонове и нови цветове, като например:

  • Синьо крайбрежие – успокояващо цветово съчетание между нежни нюанси на морско синьо

 

  • Кожа на акула – съчетание от пастелни сивкави цветове в интериора

 

  • Entwine – нежна палитра от земни тонове

 

А като основен цветови стил ще се отличи Construct палитрата. Строгата Construct палитра е цветово съчетание от приглушени нюанси на сиво, синьо, зелено, тюркоазено.

 

Обзавеждането на 2017-та

Идеите за обзавеждане на всекидневна през 2017-та ще се въртят около функционалността и минималистичния интериорен стил. Мебелите ще са малки и практични, напълно съобразени с пространството в малките градски жилища.

Вградените мебели за спалня и хол се предвижда да запазят възходяща тенденция. В добавка, отваряне на пространството ще се търси, чрез минимализъм и икономичност в обзавеждането.

Характерна тенденция през 2017-та ще бъде модулността на мебелите. Модулните мебелни системи ще позволяват лесна и бърза смяна на локацията, образуване на ефективни места за работа, лесни размествания в обзавеждането.

Модулните системи дават възможност да създадете уникално обзавеждане, чрез сглобяване на различни мебели. Всяка колекция от модули е уникална и достатъчно гъвкава, за да действа като мини офис, дрешник, или дори кухня.

Така на съвременния потребител ще му е много лесно да оформя удобен модулен остров, според случая.

 

Материалите на 2017-та година

Ще бъдат подчинени на стабилността. Акцентът ще падне на мрамора, който ще бъде интегриран в дизайна на кухня, баня и всекидневна. В съчетание с Construct палитрата, това ще придава строгост на визията.

Ще се набляга също на традиционните материали – керамика, дърво, стъкло, корк. Само че те ще влязат в неочаквани и дръзки роли. Ще се използват за някои аксесоари на дома – например керамичен смесител за вода или керамичен диспенсър за течен сапун.

 

Това ще са някои от водещите тенденции в интериорния дизайн през 2017 година. Опознайте ги, за да отворите пътя към Вашите идеи за интериора на модерния дом.