Първата мебел, която избираме когато се нанасяме в ново жилище е леглото. То е най-необходимо и дори в момента да нямаме възможност за цялостно обзавеждане всичко останало остава на заден план, но кревата е задължителен за да можем да използваме жилището като новодомци. Какво легло ще закупите обаче е въпрос на който ще отговорим ако знаем колко човека ще го използват. За хората, които не са семейни възможностите са от единично до двойно легло, но ако имате партньор, съпруг или пък по стечение на обстоятелствата трябва да делите леглото с друг човек е задължително то а е предназначено са спане на двама души.city_108_f-300x220

Самото наименование на леглото „двойно“ ни показва, че тук има възможност да се настанят повече от един човек. Но за да бъде максимално удобно и за двамата спящи в него има значение и неговия размер. Както всяка една мебел и при тези кревати има стандартни и не чак толкова стандартни размери. В мебелните магазини се предлагат наистина богата гама продукти, които да могат да се напаснат на мястото, което е предназначено за леглото. Средната спалня е с квадратура от десетина квадратни метра,което е напълно достатъчно да бъде подредено легло за двама и гардероб. Понякога си спестяваме подбора на допълнителни мебели като скрин и тоалетка за да не се превърне в бункер помещението и трудно да достигаме до мястото към което сме се насочили. Добре е да мебелираме по начин, който да успее да запази до някаква степен стаята просторна и комфортна.

Дори да нямате партньор, с който да делите леглото е добре ако имате място в спалнята си да изберете именно двоен модел. Това би гарантирало повече удобство на тялото Ви. Разбира се тези видове са и на по-висока цена от единичните, но винаги гледайте на избора на ново легло като на инвестиция, която ще се грижи за тялото Ви, а не за портфейла. Спокойствие, наслада и пълен релакс – всеки би искал да изпитва това след събуждането си сутрин. Но не само това е предимството на двойното легло. Дори чисто визуално тези кревати изглеждат доста по-привлекателно и естетично в стаята отколкото моделите, които са единични.

Функционални и много практични са видовете двойни кревати, които са поставени изцяло на пода и нямат крачета. Тук производителя е предвидил възможността да използвате пространството под матрака като дрешник, гардероб или скрин. Предлагат се модели с чекмеджета, които са добре организирани както и изцяло повдигащ се механизъм, под  който се отваря обемна ракла. Изложихме предимствата и недостатъците на видовете кревати, така че преценката какво легло да изберете оставяме на Вас.