Не е нужно да правите цялостен ремонт или пълна смяна на наличното обзавеждане в банята, за да я поразчупите, а дори и да я съживите от олд скул визията, в която вече е изпаднала. Ако и вашата баня не е барана вече повече от 1 десетилетие, вероятно, е време да й вдъхнете нов живот. За целта съвсем не трябва да си вземате отпуска или да теглите кредит. Истината е, че е напълно възможно да съживите старата баня бързо, лесно и евтино, а за целта, можете да пробвате следните трикове:

  1. Добавете нов, но свеж цвят за акцент

Като казваме нов цвят, съвсем нямаме на предвид да къртите старите плочки или да сменяте цялото обзавеждане за баня. В случая е напълно достатъчно да смените кърпите за баня и аксесоарите – например, поставките за четки за зъби, диспенсера, сапунерката и т.н. Заложете на наистина ярки цветове – резеда, лилаво, розово, та дори и червено!

  1. Нов стил в мини вариант

Под нов стил, имаме на предвид нещо наистина модерно – хай-тек, Барок, а защо не и японски дзен. Естествено, в случая отново говорим за отделни декори или част от обзавеждането на банята – корито в азиатски стил вместо старата вана, някакъв ултра модерен и светещ в различни диско цвете душ, а също можете да поставите бароково кресло до ваната!

  1. Малко арт от ваша страна

Защо пък не подредите всичките си морски сувенири сред сегашния интериор на вашата баня – морската тематика е отлична идея за това помещение! Освен това, можете да изработите нещо със собствените си ръце – декупажът днес е супер модерен и популярен, като в обзавеждането на банята той би стоял повече от интересно и оригинално.

  1. Използвайте старите мебели за баня, за да вдъхнете нова концепция в дизайна на банята

От друга страна, винаги можете и да покажете собственото си творчество и вдъхновение върху наличните си мебели за баня. Облепянето с водоустойчиво фолио е идеален вариант за старата врата на банята. Можете, също така, и да боядисате старите шкафчета за баня, а по етажерките да залепите стикери или пък да ги изрисувате заедно с детето си. Закачете висулки и магнитчета по душа и ваната, като внимавате да не разпилеете фокуса, спазвайки принципа, че в дизайна, често малкото е по-добре от много. Декорацията върху огледалото е не по-малко оригинална идея. За целта, бихте могли да се спрете на интересни рамки и обкови, които да заменят старото такова.

Идеите за бързо, лесно, сръчно и най-вече евтино преобразяване на старата баня са безброй! Въпросът е какво ще измайстори вашето лично творческо усещане за красота, практичност и удобство. Развихрете се в банята и ще видите, че дори с малък бюджет, тя отново може да изглежда красива и като нова! Нещата са във вашите собствени ръце!

Поздрави,
Chuime.BG