Известни като антики, исторически мебели, старинни или антикварни продуктите, които не губят популярност през годините са високоценени заради своите качества. Не е задължително да си колекционер на старинни вещи за да пожелаеш да предадеш нотка лукс и класа в дома още повече, че днес все по-често човек може да попадне на предложения от антикварен магазин. Мебели в ретро стил, винтидж, барок могат да украсят стаята така, че тя да се превърне в луксозно кътче, чиито облик да носи истинска наслада за сетивата. Ако и вие сте привлечени от подобен стил на обзавеждане можете да посетите колекцията на магазин “ Антик Бутик „, където ще откриете уникални и единствени по рода си идеи.

Мебели идващи от други исторически периоди

Използването на мебели и дори декорации в античен стил се приема като солидна инвестиция. Има много важни неща, които е добре да обмислите предварително преди да се впуснете в търсене на антикварен магазин, който предлага такива продукти. Те са свързани с опознаването на старинните мебели и декоративни продукти както и тяхното съчетаване, аранжиране в пространството и използване.

Преди всичко антиките са специфични по своята визия и това, което ги прави уникални е времето на тяхната изработка. А това ги нарежда сред ценните елементи, с които можем да оборудваме и обзаведем конкретна зона. Ще подчертаем, че антикварните магазини се предлагат два типа такива изделия:

  • Мебели, вещи и изделия, които са принадлежали на друг исторически период, предхождащ съвремието;
  • Продукти, които са изработени в настоящите условия, но са в старинен стил.

Очевидно е защо първите се предлагат на по-високи цени. Те носят със себе си характера на античното време, през което са били създадени. Материалите, ръчния труд, емоционалната стойност ги прави ценни и определено малцина могат да си ги позволят.

Как коректните магазини представят антиките на клиентите си

антични мебели

Без съмнение можете сами да се ориентирате по цената. Имайте предвид, че магазините за антики си имат свои способи за привличане вниманието на клиентите и предоставянето на стоки, които да отговорят на финансовите възможности на търсещите уникални мебели или други декоративни елементи за интериора.

Според времето и периода на изработка както и вложените средства за реставрация офертите представени от магазините за антики са различни. Обикновено коректните търговци предоставят детайлна информация относно предложенията и не се налага да водите собствено проучване относно разпознаването и удостоверяването на тяхната античност.

Дали да заложите на лукс, идващ от друга историческа епоха или пък на римейк, създаден в настоящето е въпрос на лична преценка. Вземете решението, което ви подхожда не само визуално, но и финансово.