Градинските люлки са сред елементите за оборудване на открити зони, които се отличават с невероятно разнообразие. Освен триместните модели, които са най-разпространени и предпочитани от клиентите заради ниската им цена напоследък се забелязва повишен ръст на продажбите и при вида градинска люлка яйце. Действително компактните размери на тези мебели са предпоставка за тази тенденция и именно поради това днес ще ви запознаем по-отблизо с характеристиките на тези уникални и артистични видов градински люлки.

Особености на люлките за градина тип яйце

Наричат ги яйце заради дизайна им. Самата овална форма е с формата на яйце, от където идва реално и тяхното наименование. Но не само атрактивната и привлекателна визия са причина за този интерес. Всъщност повечето клиенти споделят, че именно заради това, че искат да оформят свое собствено местенце за релакс и почивка на открито избират люлка яйце. Наред с това друг аргумент, който изтъкват като причина за избора си е именно ограниченото пространство, с което разполагат. Триместните градински люлки са по-големи и това прави невъзможно позиционирането им на тераси, веранди, балкони, които са с ограничена площ.

Градинска ратанова висяща люлка

Люлките яйце са удивителни екстериорни творби, които впечатляват с някои свои особености:

  • Примамлива и артистична форма;
  • Индивидуални решения, които ще осигурят спокойната ви почивка на открито;
  • Издръжливи на натоварване дори при екстремни климатични промени и висока влажност;
  • Адаптивни в ограничени открити пространства;
  • Удобни както за почивка така и за сън;
  • Изработени са от материали, които позволяват да бъдат съхранявани на открито;
  • Подходящи са както за топлите дни и външни условия така и като вариант за декориране на дневната или спалнята.

Именно компактността на градинските люлки яйце ги прави толкова приемливи и решаващи в избора им от не малко клиенти. Някои се отдръпват заради по-висока им цена, но всъщност все пак залагат на тях като мебел, с която да внесат повече стил и очарование.