В грижата за кожата на лицето е необходимо да използваме такива козметични продукти, които наистина отговарят на нуждите на нашата кожа. Това, което първи ни прави впечатление при избирането на крем за лице е, че се предлагат варианти дневен и нощен. Много потребители се питат каква точно е разликата и изобщо има ли значение какъв ще бъде крема, който ще използват. Реално ако нямаше разлика то производителите на козметика едва ли биха се вкопчили в подобно класифициране. Смисъл от това да се използва дневен или нощен крем има и точно поради това днес ще ви срещнем с продукти с натурален състав, ефективност и осигуряващи най-добра грижа за кожата на лицето ви. Избора на нощен крем за лице от BenePura.BG е решение, с което ще предоставите на кожата си нежност, хидратация и младост.

Нощния крем – защо не бива да го подценявате

Знаете ли, че човешкия организъм задвижва своите регенериращи функции именно през нощта. Когато тялото е в покой то това е удобния момент, в който клетките се възстановяват. Така, че съня се оказва изключително полезен за кожата на лицето, тъй като тъканите задвижват метаболитните процеси и успяват в максимална степен да се възстановят. За да бъде оптимален процеса е нужно и малко помощ особено след 25 годишна възраст, когато стартират и процесите на стареене на кожата. А лицето ни определено е това, което издава възрастта, което на практика означава, че наистина е важно да се прояви отговорност спрямо грижата за пълно и качествено възстановяване на клетките и тяхната функция.

крем за лице

Нощния крем действа върху кожата на лицето докато спим. Важен момент при почивката ни е кожата да бъде добре почистена от излишния себум и замърсявания и след това да бъде приложен нощен крем за лице от BenePura.BG. това ще осигури не само оптимална хидратация, а ще вдъхне на кожата повече жизненост и здраве. Причините за това се дължат на изцяло натуралния състав на тези козметични продукти, с които дори през нощта полагате успешни грижи за млада, еластична и лишена от несъвършенства кожа.

Главната роля на нощните кремове е да успокоят, да намалят стреса, да хидратират кожата на лицето. А с помощта на някои от най-ценните съставки в натуралната козметика от BenePura.BG процеса и ефектите от прилагането на продуктите е феноменален.

Сред главните хидратиращи и възстановяващи съставки в нощните кремове за лице са:

  • Конопено масло

Хубавото на този природен феномен е това, че е подходящ за всеки тип кожа. Освен, че много добре хидратира конопеното масло не позволява запушване на порите и поява на черни точки. Естествените антиоксидантни свойства намалява стареенето на кожата и спомага за младежкия ѝ вид. Невероятните регенериращи свойства на конопеното масло спомагат за ефективната нощна грижа на кожата на лицето;

  • Кайсиево масло

Приятния нежен аромат и текстура придават на нощния крем за лице уникални качества. Добито от кайсиевите яки на любимия ни плод кайсиевото масло се превръща в мощна сила срещу вехнещата и старееща кожа на лицето. Способностите на това козметично средство са в овлажняването, хидратирането и спомагането на образуването на колаген по естествен път, което е причина този натурален елемент да се приема като решаващ за натуралните козметични продукти;

  • Масло от авокадо

Още един природен продукт, който се грижи за подобряване на еластичността и гладкостта на кожата. Авокадото е богато на витамин Е, който намалява окисляването на клетките и спира процесите на стареене. Нощните кремове  авокадо са сред най-предпочитани от дамите заради техния анти-ейдж ефект.

Списъка с благоприятни за кожата на лицето натурални съставки е доста дълъг. Сред тях са какаовото масло, кокосовото масло, рициново масло, алое вера и други. Доверете се на качеството и изберете нощен крем за лице от BenePura.BG за да осигурите на кожата си свеж и младежки вид.