Много хора се колебаят в това дали да наемат интериорен дизайнер, но това безспорно е професия, която не се отдава на всеки. Съветът ни е без притеснение да се обърнете към специалист. Дизайнерът ще се съобрази с вашите желания, ще вземе под внимание аспекти свързани с интериорния дизайн на вашия дом, като изработка на мебели, оформление на помещенията, избор на подови настилки, плочки, текстил и други. Всички тези елементи трябва да съответстват на цялостната идея, а това не е лека задача.

Всеки интериорен проект, включва няколко последователни етапа, които трябва да бъдат следвани. Те са следните:

 

Обсъждане и съставяне на план между дизайнер и клиент

На първото обсъждане, интериорния дизайнер ще има възможност да опознае клиента и неговите желания – предпочитани цветове стил и какви са неговите представи. Ще се заснеме пространството и ще се обсъди бюджета и сроковете на проекта. Изключително важно е на този етап интериорния дизайнер да разбере какви са нуждите на собственика, като функционалност и какви са неговите притеснения, защото само по този начин ще успее да реализира интериорен дизайн, който да отговаря изцяло на неговата същност. Ето защо, вие имате нужда от професионалист като интериорния дизайн на Моми Студио, Антония Саранеделчева, която по-изключителен начин успява да улови желанията и изискванията на собствениците.

 

Разработка на концепции

След като дизайнера е разбрал всички изисквания на клиента след срещата с него и е посетил имота, той започва да съставя концепцията си.

Разработват се нови пространствени планове, скици за обзавеждане и цветни палитри, подови настилки, тавани и прозорци, корнизи. Това е фазата, в която ще бъдат скицирани всички елементи от интериорния дизайн.

 

Етапите на разработване на концепцията включва главно следните под етапи:

 

  • План със зониране на помещенията и мебелите

Това е неразделна част от услугите за интериорен дизайн, които включват главно ефективното използване на желаното пространство. Разпределение на стаите и обзавеждането в тях.

 

  • Светлина

Тя играе основна роля в създаването на атмосфера в дадена стая. Качеството и количеството на светлината са много важни, за да се създаде удобно и здравословно работно място. Следователно дизайнерът на интериора обмисля осветлението, което не само подобрява интериора, повишава ефективността, но и създава приятна атмосфера.

 

  • Цвят

Цветът е важен елемент във всеки интериорен дизайн. Тъй като цветът има силата да предизвика различни емоции и психологически състояния. Именно заради това интериорния дизайнер трябва внимателно да подберете цветовата схема, така че тя да подобрява настроението, концентрацията и допълнително да създава усещане за жизненост.

 

  • Представяне на концепцията

След като планирането на интериорния дизайн е завършено интериорния дизайнер ще се срещне с клиента, за да представи плановете и да завърши селекциите и ако се налага да направи необходимите усъвършенствания. След това се финализират дизайнерските чертежи, прави се среща, преди да се започне окончателното детайлизиране на плановете и поръчка на обзавеждане, оборудване и мебелировка.

 

  • Документация

През този етап всички подробности са важни, за това дизайнера ще разясни всички скици на вас и вашия изпълнител, за да знаете каква точно е идеята на интериорния дизайн. Също така дизайнера ще изготви и изпрати поръчка за закупуването на цялото оборудване, интериорни облицовки и обзавеждане, така че да бъдат доставени и готови за монтаж преди започването на изпълнението.

 

  • Изпълнение

Въз основа на строителните документи започва изпълнението на проекта. Дизайнерът на интериора следи за изпълнението, което се извършва на обекта, да се гарантира, че работата се развива по график и по план. След края на строителното изпълнение започва доставката и монтажа на вашите нови мебели, аксесоари и произведения на изкуството.

 

  • Завършване на проекта

Големият ден е вече тук и вие ще можете да се настаните в новия си дом. Преди това обаче дизайнера ще ви разведе и ще подготви списък с всички останали малки неща, които се нуждаят от внимание, ако има такива разбира се. Освен това ще получите ценни съвети от дизайнера как да поддържате вашия имот с новото обзавеждане и оборудване, така че да можете да го използвате много години.

 

На кратко това са само част от основните стъпки, през които преминава процеса при реализация на интериорен дизайн. Ако ви интересуват по-подробно етапите на интериорното проектиране можете да се запознаете с тях на https://momistudio.com/услуги.

24099493_520397948339772_969559478_n

2

3

4