Да, звучи може би лесно да се избере тоалетна чиния. Но знаете ли, че на пазара се предлагат хиляди модели и всеки от тях си има своите особености. Перфектната организация и правилното оборудване в интериора на банята и тоалетната не остават незабелязани от членовете на домакинството. Предвид това, че се касае за зони, които се използват интензивно то определено си струва да се подходи максимално отговорно и да се инвестира в такъв продукт, който да е функционален и комфортен за всички. Накратко е необходимо да изберете идеалната за да останете удовлетворени от постигнатия резултат.

Ръководство за избор

Една много интересна закономерност, с която малко потребители са запознати е, че добрите тоалетни чинии, които се предлагат на пазара са с придружаваща гаранция за порцелана от поне 10 години. Това означава на практика, че са приложени най-високи стандарти за изработка на санитарния фаянс и определено от това зависи дали ще можете да използвате максимално дълго във времето.

Насоките, от които е добре да стартирате своя подбор са свързани с:

  • Определяне размера на тоалетната чиния;
  • Начин на монтиране – стенна, подова;
  • Къде ще бъде позиционирана в пространството на санитарното помещение;
  • С какъв тип отичане е добре да бъде според спецификата на комуналните връзки, които са предвидени при строително ремонтните работи;
  • С каква форма  да бъде – с ръбове или заоблена;
  • Избор на цвят, който да отговаря на спецификата на дизайна на санитарния кът.

Няма съмнение, че всеки детайл следва да бъде предварително изчистен. Само така ще можете да си подсигурите по-приятна, добре оборудвана и удобна тоалетна.

Допълнителни аксесоари

тоалетна

Сама по себе си тоалетната чиния представлява санитарен елемент, който се използва за провеждане на ежедневните физиологични нужди. Но за да е значително по-приятно усещането при сядане е необходимо да предвидите капак. Става въпрос за задължителен аксесоар, който би бил наистина решаващ за комфорта в санитарната зона. Подбора му е желателно да бъде съобразен с:

  • Наличие на механизъм за плавно затваряне;
  •  Лесен демонтаж с опция за лесно и удобно почистване;
  • Наличие на приставка за използване от деца;
  • Стабилност и здравина без остри ръбове, които да ви наранят.

Много от новите модели седалки за тоалетна чиния се предлагат със свежа декорация. Въпрос на личен избор е дали ще изберете стандартна бяла или пък такава, която е по-интересна и естетична.

В колекцията на онлайн магазин Мебели АРЕНА можете да откриете широка гама от продукти на гарантирано ниски цени.