Последните години станаха много популярни хамалските услуги. Не е нужно да събирате половината кооперация, роднини и приятели за да пренесете покъщнината от едно място на друго. Интелигентното и разумно решение е да наемете професионални хамали, с чиято помощ ще си спестите редица тревоги и нерви. Ако живеете в София по наем и вече сте осъществими мечтата си да притежавате собствен дом е време да организирате транспортирането на имуществото си. Сами едва ли ще се справите, а хазаите ви притискат по-скоро да освободите апартамента за да се нанесат следващите наематели. Делничните дни не са подходящи да молите приятели да Ви помагат затова правилното решение е да се свържете с фирма, която предлага хамалски услуги в София и за кратко време срещу минимално заплащане да пренесете вещите си. Тук не говорим за облекла и ръчен багаж, а за едри предмети като дивани, маси, столове, мебели и електроуреди от първа необходимост.commercial-relocation-1-min

За да организирате бързо наемането на хамали трябва да знаете някои важни неща:

  1. За да наемете фирма за хамалски услуги направете точен списък с вещите, които ще трябва да бъдат транспортирани и пренесени в новото ви жилище. Това е важно, тъй като трябва да се предвиди транспорт, който да може да побере покъщнината.Освен това ръководителя на екипа да предвиди и съответния брой хамали, които да могат бързо да натоварят вещите Ви , да ги транспортират и разтоварят до крайната точка.
  2. Ако има вещи, които няма да намерят приложение в новият дом е по-добре да ги изхвърлите. Така ще се отървете от счупения гардероб например и няма да се налага да заплащате за транспортирането му.
  3. Тъй като пренасянето и освобождаването на едно жилище е свързано с доста шум е препоръчително да уведомите съседите. Вероятно ще се наложи хамалите да използват
  4. Уведомете фирмата за хамалски услуги за адреса и особености на трасето ако има такива.
  5. Отделете чупливите неща от останалите. Подредете ги в кашони и ги обезопасете за да могат да бъдат транспортирани без щети. Предупредете и хамалите, за да бъдат максимално внимателни с тях.

Фирмите за хамалски услуги използват квалифициран персонал, който носи отговорност за вещите Ви. За да бъдете спокойни, че ще се нанесете в новият дом със здрави мебели и техника се доверете на хамали, които има опит. Ако правилно сте подали информацията към фирмата, уточнили сте маршрута и сте се договорили за цената, много бърза в рамките на няколко часа вещите ще бъдат натоварени, транспортирани и разтоварени до новият ви адрес в София.