Основанията да се потърси професионално решение за осигуряването на отстраняване на водопроводните аварии е една от причините да се възползвате от услугите на https://vikhelp.com/. Що се отнася до наемането на водопроводчици много потребители осъзнават, че допускат груби грешки и това се отразява на по-нататъшното използване на ВиК инсталацията. За да функционира правилно и в норма имайте предвид, че ключа към оптимизирането на разходите и намаляването на скъпите ремонти, които в даден момент се налага да се плащат зависят до голяма степен от навременната профилактика. Именно на нея акцентират водопроводчиците, които споделят, че именно правилната намеса и извършването на ремонт, съобразен с естеството на аварията е предопределящ за удовлетвореността на клиентите.

Какво е професионална водопроводна услуга?

Много от вас не са наясно какво именно представляват ВиК услугите. Те приемат водопроводчиците като специалисти, които боравят добре с тръбен ключ и имат умения да подсигурят правилното функциониране на водопровода.

Ако искате да узнаете какво именно се има предвид под професионална водопроводна услуга останете с нас за да ви запознаем със спецификата на едни от на-популярните и често прилагани при поддържането на битови имоти. Ще акцентираме на това, че е особено важно да изискате от своите майстори да свършат работата си оптимално отговорно, тъй като от това зависи колко дълго би функционирал водопровода ви след извършения ремонт.

В обобщение ще споделим, че професионалните водопроводни услуги са приоритетни както за битови така и бизнес абонати, тъй като:

 • Специалистите имат достатъчен опит;
 • Водопроводчиците са компетентни по различни въпроси;
 • Клиента получава гаранция за качество;
 • Цената е съпоставима със сложността на дейността;
 • Преди да се предприемат действия специалистите изготвят конкретна оферта, която клиента да одобри.

Професионалната ВиК услуга е това, към което е необходимо да се стремите, когато се налага да бъдат проведени различни ремонтни дейности по водопроводните тръби, уреди или други компоненти, при които се използва вода.

Основни видове ВиК ремонти

ВиК

Почти всеки водопроводчик дири с не толкова голям опит може да ви съдейства с изпълнението на текущи и често възникващи аварии в системата. Независимо, че на пръв поглед изглеждат елементарно е добре са се вземат предвид квалификацията на водопроводчиците. Това се обяснява с факти, които засягат човешкото здраве както и ежедневни дейности. Причините да твърдим това са примери като:

 • Монтиране и свързване на бойлер към инсталацията ВиК и електрическата мрежа;
 • Инсталиране на пералня и съдомиялна;
 • Извършване на ремонти, които се отнасят до отстраняване на дребни течове;
 • Монтиране на смесители, тоалетни чинии, казанчета и други санитарни принадлежности;
 • Осигуряване на цялостни ремонтни действия за смяна на водопроводни тръби по обектите.

Това са основни базови ремонти, които всеки водопроводчик би могъл да извърши и то с максимално качество. Когато се касае за провеждане на по-специфични и засягащи много по-сложни елементи от ВиК системата дейности вече говорим за специализирана работа, която заслужава особено внимание и използване на достатъчно квалифицирани експерти, които биха могли да подсигурят достатъчна ефективност, удовлетворение и отлична работа на инсталацията.

Кои ремонти се дефинират като специфични?

ВиК услугите могат да бъдат с различна сложност на изпълнение. Освен базовите ремонти, които се характеризират с потенциала си да бъдат проведени и от не чак толкова опитни водопроводчици в сектора се различават и такива, които са много по-висок клас. Става въпрос за ремонти, при които се прилага специализирана техника. Някои от тях са доста сложни и трудоемки. Примери за такива са:

 • Подмяна на водомери, при които е важно екипа да разполага със съответния лиценз от доставчика  на вода;
 • Смяна на вертикални или хоризонтални щрангове;
 • Инсталиране или подмяна на радиатори за парно;
 • Откриване на течове с термокамери или друг тип апаратна диагностика.

Определено имате на фокус определен набор от акценти, които да вземете под внимание, когато наемате водопроводчик. Препоръчително е според типа на аварията да се фокусирате върху онези, които са в състояние да я отстранят компетентно и отговорно.