Поставянето на аксесоари на различни места по тялото ни е известно като разкрасителна процедура от дълбока древност. Ако тогава обаче единствено лидерите са имали привилегията да носят такива, то днес няма никакви ограничения за това кой, кога и къде ще представи новото си бижу. Обиците са разнообразни като форми и модели. В зависимост от това на какво място ще бъдат поставени те бива обеци за уши, вежда, устна, пъп и други. Популярни са тези обеци за пъп и ухо, поради факта, че те са аксесоарите които дамите обожават да носят. Като част от процеса на поставяне обаче имайте предвид, че тук пробиването на тялото е доста по-специфично. Местата с по-фина кожа и приток на кръв могат да предизвикат реакции, които да ви отведат при лекар, затова е препоръчително да се запознаете с методите на поставяне на тези обеци за пъп и да си изберете специализирано студио затова.1_obbb

Докато при ушите е много по-лесно тялото да приеме аксесоара то поставянето на обецата на пъпа изисква внимание и прецизност. Но ето какво съветват нашите пиърсинг спецове по отношение на това дали е подходящо да си сложите такъв аксесоар .

  • Преценете дали ще се възприемете с това бижу. Ние сме с различни телосложения и не на всеки би отивало да сложи такъв аксесоар на пъпа си. Едрите фигури биха могли да изглеждат смешно и нелепо и едва ли с поставянето на обеца на висналото коремче ще предизвикат фурор. Най-много са отнесете някоя друга подигравка, която едва ли ще понрави.
  • Тези аксесоари са по-подходящи за дами. Ако мъж носи такава обеца то несъмнено ще направите изводи за сексуалните му наклонности. Затова преценете какво искате да изразите и да предадете с това бижу. Имайте предвид, че то носи послание и е твърде вероятно да дадете грешен сигнал.
  • От чисто физическата страна на въпроса не винаги се оказва , че всеки един пъп може да бъде накичен с обеца. Затова се посъветвайте с козметик или специалист, които ще предложат най-удачния вариант за разкрасяване. Възможно е да не можете да носите твърде голяма или обеца с висулка. Затова е редно да се вслушате в съветите на професионалистите в пиърсинг областта.

Не забравяйте, че колкото и да искате да бъдете атрактивни то с една обеца на пъпа няма да можете да го постигнете, особено ако я носите през зимата. Това са аксесоари, които са подходящи за носене през топлите летни месеци и ролята им е да подчертаят сексапил и прекрасно тяло.