Екзотични дестинации, посещенията на интересни и непознати места са предпоставка за това винаги да имаме желание да пътуваме и запечатваме спомени. Да ги споделим с приятелите си в социалните мрежи пък е повод да се похвалим, че сме били в Барселона, Рим или Париж. Как обаче ще изберете да пътувате е наистина въпрос, който изцяло зависи от финансите, които можем да отделим и да си позволим. Ако до преди години летенето със самолет бе лукс и средностатистическия българин не можеше да си го позволи , то днес конкуренцията между компаниите, осъществяващи въздушен транспорт дава доста възможности. Искате ли да знаете как да си резервирате и закупите изгодни самолетни билети до барселона? Лесно е! Посетете сайта на евтини самолетни билети и с наша помощ се намерите най-добрите оферти от авиокомпаниите които представяме.

barcelona-bileti-samoletВ днешното четиво ще се постараем да дадем доста полезни съвети за това как да се сдобиете с така мечтания билет за Барселона и то на супер изгодна цена. Разбира се това са проверени и работещи съвети, които опитните туроператори са систематизирали и представят на хората, които ценят парите си и търсят най-евтиния вариант за пътуване със самолет.  За да направим преценка кое е изгодно и кое подвеждащо първо трябва да знаете, че цената на един билет зависи от няколко основни фактора. Цената на горивото както и при сухопътния транспорт дава доста голямо отражение върху това как се сформира крайният продукт, който купуваме. Дестинацията към която сте се насочили, в случая Барселона също е фактор, който влияе върху това дали билета е евтин или скъп. Търсенето и предлагането на самолетни услуги за избраната дестинация и полет рефлектира и върху конкуренцията между компаниите. Това, че има много продадени билети и няколко авиокомпании предлагат полети до Барселона прави цената по-изгодна за желаещите да я посетят. Често се получава така, че например за определен ден и час самолетът не е натоварен в пълния си обем. Това е една от причините компаниите да пуснат супер изгодни цени на билетите за да могат да напълнят самолета. Ето една възможност за Вас да полетите до така желаният град на промо цена.

Периодът, през който имате намерение да пътувате оказва доста голямо влияние върху това на каква стойност ще са билетите. Имайте предвид, че по време на летния или зимния сезон това ще Ви струва скъпо. Когато децата са във ваканция предприемаме по-дълги почивки и независимо дали ще посетим Барселона или друг европейски град факта, че ще има много пътуващи вдига цената на самолетните услуги. Затова бъдете гъвкави и изберете такъв период, който не е толкова натоварен и компаниите за да не пътуват на загуба предлагат много ниски цени. Резервирайте именно за този , защото вероятността да пътувате три пъти по –евтино е повече от сигурна.

Освен периода и часът на полетите е от значение. Тези, които са много рано сутрин и нощните са доста по-евтини от тези през останалата част на деня. Много нискобюджетни авиокомпании предлагат именно такива билети, които са в този диапазон на денонощието, който не е толкова натоварен. Ето Ви няколко полезни съвета за това как да избирате датата, часа и компанията , с която да посетите Барселона.