Стилистите са на мнение, че един от най-модния и изграждащ завършената ни вия аксесоар е коланът. Разнообразието от модели ни дава възможност да ги носим с подходящото облекло и в определени случаи. Дамите са облагодетелствани по отношение на коланчетата, защото те могат практически да ги носят всеки ден. Панталони, рокли, ризи, поли са само малка част от арсенала тоалети, които стилно могат да бъдат аранжирани с модния аксесоар.  Мъжете също се възползват от практичността на коланите, но при тях спецификата и сложността на избора е малко по-строг, защото тук разнообразието не е толкова голямо и когато се налага да си купуват нов е нужно да се съобразяват с определени модни правила. Мъжки колани, без да има значение колко са скъпи и качествени могат както да направи тоалета супер изискан, така и да го превърне в невзрачен и зле изглеждащ.мъжки колани

Ако искате да изглеждате стилно, то аранжирайте и допълнете с такъв аксесоар, който да покаже престиж и стил. Ефекта, който има мъжкият колан при официалните и делови тоалети задължително трябва да отговаря на определени от стилистите и модните дизайнери норми. На първо място винаги е редно да съчетавате цвета на колана с този на обувките. Тук дамите ще потвърдят това, защото и при тях комбинацията колан, обувки и чанта в голяма част от изграждане на визията е в един цвят, който да играе балансираща функция. Същото е и с мъжкия колан, той дори и да не толкова видим като дамския има акцент, който показва колко сте информирани по отношение на носенето на мъжки колани и други аксесоари.

Деловият мъжки колан е дискретен, той се състои от тънка лента и изискана катарама, които по никакъв начин не натрапват и не действат като магнита за окото на околните. Коланите не са масовки и това, че са изработени от естествена кожа(често телешка)ги прави и не толкова евтини. Всъщност това е изключително добра инвестиция, защото носенето на колан може да е достатъчно дълго, че няколко години подред да нямате нужда от нов. Правилното съхранение и грижа за мъжкия ви колан ще го направи годен а употреба толкова дълго, че в един момент може да решите да го смените не защото е повреден, а защото Ви е омръзнало да го носите. Качеството на тези стилни мъжки колани е наистина високо заради материалите, от които те са изработени. Катарамата може да бъде със скрито или класическо закопчаване и това е въпрос на вкус и лично предпочитание. Избирайте винаги коланът, който е не само добър и качествен , но и такъв който ви е по мярка.