Ако сте попаднали на тази статия това означава, че вече сте стигнали до един по-краен  етап от обзавеждането на дома си. Сигурно се обърквате от голямото разнообразие, което предлагат производителите. Всеки от тях участва в това негласно състезание и показва най-добрите и луксозни модели на мека мебел. Освен, че те са повече от красиви и стилни те са изключително качествени. Луксозни мебели Варна.мебели-Варна-ленистил

Материалите, които се използват за изработка на конструкцията трябва да отговарят на съответния ценови сегмент.  За предпочитане е тя да е от иглолистен материал. Като цяло той се използва в мебелната промишленост имено заради свойствата и качествата си. Независимо от това, че той не се вижда това в никакъв случай не следва, че е в лошо състояние. Специално за луксозната мека мебел всеки един детайл се изработва и инспектира с особено внимание. За частите, които са по-натоварени дори се използва и бук. Той е още по устойчив и здрав. Независимо, че е доста скъп той има широко приложение в изработката на луксозни мебели. Употребяват се и плоскости с различни показатели. Те могат да бъдат OSB, ПДЧ, фазер или шпертплат. Здравината на тези материали е различна и това съответно се отразява и на цената им. По-устойчивите се използват за седалищната част и облегалката, тъй като това са частите които поемат най-голямата тежест.

Пълнежът на луксозната мека мебел е този, който трябва да осигури комфорт и удобство при употреба. И тук има различни възможности и варианти. Естествено в случая отново се залага на вай-качествения и здрав материал. Класическият вариант е пружинен пълнеж, но все по-рядко се използва. Това е така, защото системата от пружини не е в състояние да даде нужното качество, което клиента очаква.  Най-масовият материал за пълнеж е полиуретановата пяна. Тя се предпочита основно заради високата си плътност и еластичност. Тъй като този материал губи качества в следствие на употреба производителите използват такъв с по-висока плътност от масовия вариант. Ако имате специални изисквания към пълнежа на луксозния диван имате възможност да направите поръчка, в която да упоменете желанието си. Същото се отнася и за избора на дамаска. Дали ще бъде от висококачествен плат или кожа това също е от значение. Желателно е материите, които избирате да бъдат лесно поддържащи се и здрави. Това със сигурност ще удължи живата на дивана Ви. Имайте предвид, че това е лицето на дивана и то трябва изглежда перфектно, независимо от това дали го използвате дълго време. Една качествена и луксозна мека мебел е лицето на дневната. Така че не за предпочитане точно от тук да пестите средства.

И сега е време да разгледаме и механизмите. Ако тази мебел имате намерение да използвате в даден момент и за спане много внимателно подберете механизмите. Съветът ни е да заложите на по-скъпият вариант, не само защото е по-качествен. Не препоръчваме типа клик-клак. Дори можете да го изключите като вариант. Той се използва в по-евтини не чак толкова качествени мебели. А пък тук е направо неуместно дори да го споменаваме. Същото важи и за пружинните механизми.

Луксозната мека мебел може де има допълнителни лежанки, които придават елегантност и стил. Те са много удобни и предпочитани от ценителите на такъв тип луксозна мебел.