В исторически план компанията ВИП Секюрити разполага с данни, които са наистина впечатляващи. Като една от фирмите, които още от възродителния процес упражняват частна охранителна дейност на територията на страната. Като дейност се покриват множество услуги, които са свързани с професионалната охрана на лица и обекти. На фона на развиваща се битова престъпност, както и терористични актове по света днес несъмнено нуждата от компания, която да подпомага до някаква степен държавните институции е наистина съществена. Създадена през далечната 1999 г. ВИП Секюрити е една от компаниите в сектора, която се ползва с изключително висока репутация и доверие. Това показват и нарастващия брой на клиентите, които проявяват интерес и се възползват от услугите ѝ.Ekipat-na-VIP-Security-650x411

Още в годината на създаване VIP Секюрити получава национален лиценз, което я прави първата българска лицензирана фирма в сектор „Частна охранителна дейност“.  В дългогодишната си практика фирмата придобива увереност във всеки един аспект с борбата с престъпността. Основните услуги, които и до днес се предлагат на потребителите са персонална и лична охрана, физическа охрана на обекти, изграждане на СОТ системи в търговски обекти и частни домове, инкасо услуги, транспортиране на ценности и много други. Много водещи търговски фирми са клиенти на VIP Секюрити. Това не е случайно, защото компанията държи изключително много на това да предлага качествени услуги. Всеки служител, назначен във ВИП Секюрити не се подбира на случаен принцип. За работиш за такава компания трябва да притежаваш качества и да имаш приоритети.  Задачи като транспортирането на Панагюрското съкровище, с които бе натоварена VIP Секюрити през 2012 г. е наистина една висока чест за всеки участвал в акцията. Това показва и високото доверие на Държавата в това да използва частна охранителна фирма за пренасянето от точка А до точка Б на такава ценност.

Вериги големи търговски центрове също разчитат на охраната на своите обекти на ВИП Секюрити. Инкасовите автомобили, които пренасят ценни предмети и пари са модерно оборудвани, а служителите специално обучени. Затова и много банкови институции разчитат на компанията като една от надеждните за транспортиране на такива товари. За да отговори на изискванията на пазара VIP Секюрити разполага с ресурс за това. Няма как с два патрула и десетина служителя да покриваш територията на цялата страна. Компанията е със самочувствието, че изпълнява ежедневната си дейност напълно съзнателно и адекватно. Това е и повод много колебаещи се коя компания за охрана да изберат да се насочат именно към VIP Секюрити. Доверете се на професионалистите и изберете гарантирано спокойствие и сигурност.