Много голям процент от домакинствата в София разчитат за отоплителния сезон на топлината от Топлофикация. Всеки е наясно с факта, че за да има ефективност и наистина пълно усвояване и контрол върху топлината и разбира се, сметките е много важно самата домашна инсталация от радиатори да бъде в перфектно състояние.  Инсталацията, по която тече топлата вода наистина има нужда от ежегодна профилактика, а това за старите блокове, в които все още има чугунени радиатори е повече от задължително. При дори минимален теч може да се стигне до сериозни аварии, наводнения и безумно високи сметки, затова е много решаващо да се намери балансираното решение за ремонт, демонтаж и монтаж на нови радиатори. Решението е персонално на домакинствата в зависимост от това какви са техните финансови възможности. Онова, което се оказва решаващо за един дом е радиаторите да топлоотдават максимално, което на практика осигурява на домакинството  и регулиране на сметките за зимния сезон.

смяна на радиатори

Нуждата от подмяна на старите радиатори с нови в София при много домакинства е налице.  Изключително приоритетно е да се потърси професионален екип, който да направи анализ на настоящата система и да прецени какви са възможностите за отстраняване на неизправностите. Обикновено се стига до подмяна на телата, тъй като старите чугунени радиатори безспорно са достигнали крайния си предел на експлоатация. Следва избор на нови радиатори, демонтаж на старите и монтаж както и тест на системата. Звучи доста добре и изглежда бързо като изпълнение, но всъщност не е точно така. Оказва се, че на първа позиция като приоритет, който стои пред домакинствата  е да намерят правилната фирма и екип, осигуряващи качествен и сигурен за отоплителни радиатори монтаж София. А това никак не  е лесно, защото освен от монтаж на радиатори специалистите трябва  да бъдат наясно с работата на инсталацията и нейните слаби места.

В София няма да са малко онези фирми, които биха предложили извършването на подмяната на старите радиатори с нови. Въпросът обаче е в това да се намери балансирано решение, с което самото домакинство да остане удовлетворено. Не става въпрос за чиста техническа подмяна, а както вече споменахме за анализ на състоянието на системата  и то в детайли. Ако има радиатори, които са годни и все още има живот в тях то със сигурност професионалните екипи няма да препоръчат те също да бъдат подменяни. Все пак става въпрос за високи разходи, които наистина биха или непосилни за хора с по-ниски доходи.

Монтажа, който ще бъде осигурен от екипа от София следва да бъде съобразен с вашия избор на самите модели радиатори. Чугунени днес почти не се предлагат в търговските мрежи, а се залага на доста по-олекотен и наистина перфектен като вариант – алуминиеви. Една система от алуминиеви радиатори определено ще повиши коефициента на полезно действие, тъй като не само, че няма да има загуба на топлина, но и дома ви определено ще придобие един доста по-естетичен и модерен облик. Екипа от професионалисти е важно звено при демонтажа на старите и монтажа на новите радиатори. Не става въпрос единствено за това, че се очаква само свързване на радиаторите в система. Когато осе говори за ефективност , правилна работа и експлоатация дълги години наемането на професионалисти по монтаж наистина е на преден план. За София предлагаме да потърсите ВиК Хелп – експерти, които не само ще се погрижат за вашето отопление през зимния сезон, но наистина ще надхвърлят вашите очаквания като качество на работа и гаранции. И тъй като отоплението е сред основните ни приоритети, за които трябва да помислим в началото на отоплителния сезон то ето, че наистина е време да потърсите и наемете правилния екип, който напълно качествено, сигурно и гарантирано да се погрижи за правилното функциониране на вашата инсталация от радиатори.