Задължително е да се поставя каска, когато карате мор, мотопед, скутер и дори велосипед. Това е защитна мярка при евентуални падания и наранявания. Като най-уязвима главата наистина трябва да е добре защитена. Затова не правете компромиси , а следвайте правилата за употребата на тези превозни средства. В днешната публикация обаче ще насочим акцент към това да бъдем максимално полезни и да предоставим още една защитна мярка на вниманието Ви. Освен каските е препоръчително да се използват и маски. Те не са задължителни, но когато ги използвате прилагате още една защитна мярка, която да стопира атмосферни условия или пък от чисто хигиенна гледна точка да се защитите от последващо почистване на каската си.маска за мотор - мото маска

Може би ви е правило впечатление, че след като свалят каските си мотористите свалят още един аксесоар от главата си. Това са маски, които играят роля на преграда между лицето и основната защитна каска. Поставената маска за мотор може да има много голяма роля за това да запазите състоянието на основната каска достатъчно добро за продължителен период от време. Сигурно не сте дали малко пари за нея и да я похабите сигурно ще е доста болезнено. Имайте предвид, че дори лицето се изпотява и е много вероятно тази пот и нечистотии да попаднат в меката част на каската. Почистването е изключително трудно и ако си позволите да намокрите вътрешността на каската ще се наложи дълго време да чакате тя да изсъхне за да може да я използвате. Затова се поставят именно маски, които поемат голяма част от мръсотията , която може да попадне върху по-скъпата част от вашата екипировка.

Такива мото маски се предлагат от много магазини за мото продукти. Ако нямате време да обикаляте можете да поръчате и онлайн от Рокбункер. Предложенията тук са за супер изгодни маски за мотор, които са изработени от текстил или неопрен, които много лесно се почистват. Изгодни и супер практични такива маски е добре да притежава всеки, който обича да кара мотор, скутер или велосипед. Имайте предвид, че тези маски освен хигиенична роля имат и защитна функция. С тяхна помощ при студено време ще защитите лицето си от измръзване или прегряване. Удобни и идеално пасващи на лицето Ви тези маски са аксесоар, който е желателно да имате винаги под ръка. Те заслужават внимание и дизайна им е съобразен изцяло с това да предложи комфорт и удобство. Не разчитайте на случайността , а се екипирайте добре за следващото пътешествие, на което ще се отправите.