Хиляди софиянци са сред онези, на които им предстои да подменят водомерите си с такива, които по предписание на Софийска вода АД трябва да бъдат с дистанционно отчитане. Разбира се, едва когато се наложи да се избира нов водомер се оказва че на пазара не са малко моделите, които е предлагат. Тогава как да изберете правилния и кой ще го монтира? Въпросите определено не са за подценяване, тъй като реално от това зависи законосъобразността на извършеното действие. Днес ще ви представим едни от утвърдените водомери както и екипа специалисти от София на които можете да възложите работата. И тъй ка всяко нещо си има цена ще ви разкрием и стойността на услугата смяна и монтаж на водомер.

Какъв да бъде водомера

Както всеки друг уреди и апарат за отчитане и тук при водомерите има страшно голям избор от решения. Ще кажете, че няма никакво значение какъв е вида и марката, но всъщност има, защото от това зависи как и колко дълго във времето имате опция за прилагане на измервателния уред за коректно и прецизно отчитане на разходваното количество вода за битови нужди. И за да не ви губим времето ще ви кажем, че според експерти от водопроводния бранш сред най-добрите водомери, които се ползват на нашия пазар са немските. Без значение от марка и модел имайте предвид, че немското качество определено се приема безусловно от повечето ВиК дружества, тъй като всеки от предлаганите варианти е отговарящ на европейските стандарти и норми за качество.

водомер

Дали рано, дали късно в апартамента ви в София ще се наложи да подмените стария водомер с нов. Причините със сигурност знаете, но все пак за онези от вас, които не са наясно с тях те се базират на следното:

  • Замръзване;
  • Изтичане на срока на експлоатация;
  • Поради повреда;
  • Механичен дефект и други.

И на база тези проблеми, които се отразяват върху ефективността на отчитането идва момента, в който трябва да предприемете стъпки по смяната и монтажа на нов.

Една от водещите фирми, които предлагат услугата смяна на водомери препоръчват на своите клиенти да изберат немското качество. Причините за това са не само в коректността и високия стандарт при изработка на отчитащите уреди, а и поради факта, че дружеството доставчик Софийска вода АД е одобрило извършването на точно такива немски водомери монтаж София за битови нужди.

Колко ще струва водомера и неговия монтаж

Още при възникване на необходимост от монтиране на нов немски водомер повечето клиенти се питат колко би им струвало такъв с дистанционно отчитане. Не бива да се подвеждате от това, че качествен продукт от немски производител би било предпоставка за плащане на твърде висока цена. Не се изненадвайте ,че стойността на тези немски водомери, които ще ви предложат от Хидро Старт София стартират от 23 лв. и максимума за такъв вид, който ще трябва да платите е 30-тина лева.

Идеята е домакинствата да не натоварват твърде много своя бюджет, а одобрените от Софийска вода АД водомери наистина да отговорят търсените и изисквани стандарти за качество и надеждна дългогодишна работа.

Ред е на определяне на стойността на услугата за монтаж. От Хидро Старт София не само могат да предоставят на клиентите си висококачествените немски водомери с дистанционно отчитане, но са в състояние да извършат монтаж, който наистина да не струва прекалено скъпо. Ако сумата за водомера като уред, която ще платите е 30 лв. то за неговото монтиране ще дължите още 30-40 лева в зависимост от сложността и достъпа до стария водомер.

Качество, сигурност и прецизно отчитане гарантират немските водомери, а когато монтажа е извършен от лицензиран екип и на приемлива цена домакинствата остават 100% удовлетворени.