Няма как да не свързвате едно от най-красивите места Доминикана с култовия филм любим на много поколения „Карибски пирати“. Екзотиката, топлите плажове, лазурното море са една доста примамлива дестинация и вие да се отправите на своето пиратско приключение. А какво ще кажете да посрещнете Нова година именно в тази фантастична и мистична страна, където няма как да не се насладите на отлична почивка, страхотен ром и денонощни забавления.

За незабравимо посрещане на новогодишните празници

Със сигурност още с преполовяването на година започвате да търсите варианти за това как ще посрещнете следващата. Не е случайно, че много хора, които предпочитат екзотичния, а не традиционния начин да прекарване на Коледните и Новогодишните празници като избират места доста по-различни от онези, на които обичайно посрещат следващата година. Различното винаги е било по-примамливо, ако пък ви се отдаде възможност да го направите и в оскъдно облекло то ето, че наистина имате уникалната възможност да си резервирате дълго отлаганата почивка заради непредвидените ситуации в туризма, които наложиха известни ограничения.

Изберете Нова Година Доминикана и се потопете в тайнството на една страна доста по-различна като навици и обичаи от тези у нас. хубаво е човек да посещава такива специални места и то по време на големи празници, тъй като това е начина да види как другите народи по света посрещат новата година и възхваляват нейното настъпване.

Доминикана

Има доста неща, които правят впечатление на туристите, които за пръв път посещават Доминиканската Република. Ето и част от тях, с които е добре да се запознаете реди да резервирате почивка за посрещане на Нова година в тази екзотична страна:

  • Въпреки, че са изключително мащабен производител на тютюн доминиканците не са пушачи. Там няма да срещнете местни хора с цигара в ръка;
  • Доминиканците са изключително религиозни и навсякъде можете да видите табели, които са насочени към това, че именно Бог е този, който е благословил даден дом или бизнес;
  • Традиционната алкохолна напитка в Доминикана е ромът. Въпреки, че се консумира почти през целия ден няма да видите пияни хора по улиците нито през деня, нито през нощта;
  • Многочислеността на семействата в Доминикана се дължи на това, че тук абортите са забранени;
  • Военни и полицаи нямат право да участват в избори;
  • Като нация доминиканците са невероятно сърдечни и дружелюбни. Това ги прави изключително гостоприемни и отворени към туристите, които посещават страната.

Няма да крием от вас, че всеки посетил Доминикана иска да се върне отново тук. Невероятно красиво, спокойно и зареждащо място е тази част от Света. Ето ви повод ако все още не сте решили къде да посрещнете Нова година да го направите тук по топлите лъчи на слънцето и белите плажове.