Астрологията е сложна наука, която се уповава на позиционирането на звездите, което пък от своя страна има пряко отношение върху сформирането на интереси, характер и идеали при хората, съобразно тяхната дата на раждане. Знаете ли, че освен цветове, скъпоценни камъни, храна, ори техники за отслабване има и предпочитани аромати според това коя зодия сте. Логично е, тъй като всеки характер се отличава със своите особености и именно поради това ако сте в една от четирите подгрупи, които са характерни за зодиакалните знаци (земя, огън, вода и въздух) можете да разберете кои от ароматите са подходящи за Вас.

Парфюмът е част от нашия стилен завършек. Всеки излизайки от дома си обича да ползва приятни аромати, които да усеща през целия ден. Това налага и покупката на парфюми, които се отличават с безупречно качество и издръжливост. Това наистина не подлежи на коментар, тъй като ако сте от земна зодия то определено сте максимално критични към парфюма, който ползвате. Типичните любими миризми, които са характерни за тези зодиакални знаци са кокос, ванилия, лавандула, пачули. Не става въпрос обаче за натрапчивост и твърде силни ухания, тъй като земните зодии са изключително позитивни натури и не обичат аромата да завладява ежедневието им. Той трябва да е ексцентричната нотка, която да ги зарежда с положителна енергия.парфюм

Екзотиката пък е в стила на водните зодии. Те обичат да изразяват свободолюбие и да плават в свои води. Ето защо тук типичните парфюми задължително съдържат нотки от бор или кедър, сандалово дърво. Тази ухания са особен афродизиак, което пък отново е показателно за романтично настроените представители на водните знаци. Тяхната чувствителност и суета наистина имат специално отношение при избора на подходящия парфюм. Това е една от причините хората с водна зодия никога да не експериментират с некачествени парфюми.

За любопитството на въздушните зодии като близнаци прилягат максимално успокояващите парфюми. Те притежават нотки от сандалово дърво, маточина, индийско орехче. Всичко това говори за пълен СПА релакс, който тези зодиакални знаци обичат да усещат около себе си. приятната атмосфера и усещане, което изпитват от любимия си аромат не сменят с цел да не нарушат баланса и царящата хармония. Огнените зодии са изключително импулсивни. Те са директни и уверени в действията си. Логично е и ароматите,кои то ползват да са такива. Ето защо за представителите на огнените зодиакални знаци са най-подходящи парфюмите, които съдържат мукус, смирна, канела. Това ги прави изключително чувствени и готови да изпепелят само с парфюм своите обожатели.