В строителството и други сектори на икономиката днес често се използва корк. Това е продиктувано от неговите технически характеристики и ценни изолационни качества. Сам по себе си материала е особено практичен поради това, че е изключително лек. Това на практика позволява неговото приложение както за стени, така за тавани и под. Но не само това е предимство на естествения корк. Изключително устойчив на натоварване и здрав този материал може да издържи доста дълго като изолация стига разбира се да бъдем и грижовни към него. Корковите плоскости са освен с високи технически данни и интересен естетически вид.корк за изолация Бургас

Красотата, която е максимално запазена след неговата преработка до състоянието, в което го купуваме от магазините в Бургас, е наистина супер предпочитана. Естетите оценят факта, че този еко продукт няма нужда от допълнителна намеса на други защитни продукти, които да причинят не до там висока практичност. Визията, която съществено подобрява интериора, топлоизолационните свойства и всички онези специфични за строителството фактори са наистина водещи правят корка толкова надежден и функционален. Уникалните предимства на корковата кора е причина днес толкова продукти да се изработват от този материал. Ако преди векове основно чанти, обувки и домакински пособия са били изработвани от корк, то днес осъзнали топлоефективността му хората всячески го влагат в модерното строителство.

Комфортен и предаващ естетика на всяко помещение в различен стил корка е иновативния начин едновременно да декорирате и в същото време да положите изолация. Неговата структура е в много високо процентно съотношение въздух,което го прави естествен изолационен материал както от студ, така и от топлина. Лесно се съчетава с дизайнерски стилове, които са съвсем различни по между си. Изключително адаптивен и лесен за монтаж този продукт днес можем смело да кажем, че няма алтернатива. Елегантен, моделен, топлоустойчив, шумоизолиращ и още много положителни качества правят изолационния корк използваем навсякъде където преценим.

Издръжливостта също е критерий за качество. Способността на този специфичен продукт да не гори го прави много приложим и в търговски обекти, където има специални предписания от пожарна безопасност. За детски градини, детски стаи, както и училища корка се е превърнал в антиалерген и защитаващ здравето на подрастващите материал. Доверете се на качеството и изберете за предстоящия ремонт коркова изолация.  Спестете средства от неговите топлоизолационни свойства и се наслаждавайте на уюта и комфорта у дома. Без разходи за поддръжка получавате не само изолация на жилището, но и особен стил, който е уникален и естетичен завършек в интериорния дизайн.