Ако си направите една равносметка на изхарчените за обзавеждане пари то ще установите, че кухненската мебел е една от най-скъпите. Причините за това се дължат на спецификата и предназначението на този тип обзавеждане и също така ежедневното натоварване, което предполага и максимално добро качество и издръжливост. Въпреки това най-търсени са евтините кухни, такива, които обикновено не надвишават 2 метра и са със стандартно разпределение на долни и горни шкафове. Всъщност това са доста скучни е не толкова атрактивни модели обзавеждане, при които няма въображение, креативност и иновации.  Следващата категория кухни са модулните системи. Те притежават едно огромно предимство, което няма как да пренебрегнем – гъвкави са като решения и наистина са доста адаптивни дори и по-нестандартни пространства, които следва да бъдат мебелирани.кухня

Търсите ли обаче оптимизация и правилна организация на всеки един сантиметър площ то имате нужда от поръчкова мебел. Кухни по индивидуален проект се изработват при необходимост, а не по задължение. Ако търсите задължителния характер то най-добре не влагайте много пари в такова обзавеждане, а се доверете на готовите стандартни модели, които наистина са достатъчно практични. Идеята на поръчковата кухня е обаче да създаде нещо  различно, неповторимо и уникално. А това усещане при стандартните модели доста трудно ще бъде постигнато.

В обобщение на до тук написаното можем да кажем, че наистина най-предпочитаните кухненски мебели от потребителите са евтините. А такива са готовите базови модели. Но тъй като не всички хора и техните желания могат да се поставят под общ знаменател то ето, че следващи по популярност са именно модулните и поръчковите кухни. Тези два вида предполагат раздвиженост и създаване на композиции, които наистина са най-адаптивни към собствените ни потребности. Ако не ги харесвате например горен ред шкафове то просто не ги слагайте. Нито при модулните кухни, нито пък при тези по поръчка са задължителни. Ролята на кухненската мебел е да направи възможно реализирането на нашите кулинарни идеи и освен това да ни спести време, енергия и допълнителни тревоги. Характерно за модерното обзавеждане на тази зона е да се заложат само такива модули, които действително са ни необходими. Това, че имате възможност за монтиране на кухня, която е 4 метра дълга не означава, че на сто процента трябва да запълните всичко. С кухните по поръчка си създаваме пълен синхрон и индивидуална подредба, с която наистина ще останем напълно удовлетворени от това което виждаме и използваме. Осъществете и реализирайте личните си идеи с правилния подбор на кухня по функционалност, а не по цена.