Свързваме използването на холната зона с редица занимания. Много домакинства залагат на пълноценна почивка, гледане на телевизия, събирания с приятели и родини именно в този гостоприемен кът, идеално аранжиран и декориран с мебелировка, създаваща уютна и приятна атмосфера. Основния компонент в зоната е меката мебел и тъй като често клиенти се питат кой би бил правилния за домакинството диван то днес ще ви разкажем да ползите и удобствата от едни от най-предпочитаните модели. Знаете ли, че най-продавани са моделите разтегателни дивани? А досещате ли се какви са причините за този потребителски порив и интерес? Ако искате да сте напълно сигурни, че това е решението, с което и вие ще можете да си осигурите идеалната и комфортна атмосфера е време да ви запознаем с ползите от това да притежавате именно разтегателен диван.

Какво се крие под термина „Разтегателен“

Дори децата знаят, че тук става въпрос за мека мебел, която има трансформиращ се механизъм. На практика дивана се превръща в достатъчно голямо легло, в което спокойно могат да спят двама души.

Разтегателните механизми, които могат да бъдат приложени на моделите дивани са разнообразни и те зависят от самия дизайн на меката мебел както и размера ѝ. Пружинни, изтеглящи се матраци, ролкови и много други лесни за манипулиране методи се прилагат при изработката на такива разтегателни решения. Това, с което е необходимо да се съобразите при подбор на такъв вид обзавеждане са:

  • Степен на натовареност;
  • Интензивност на използване на функцията сън;
  • Гаранция за качество на изделието;
  • Метод на трансформиране.

Съобразявайки се с личните ви предпочитания и решение за обзавеждане с такава мека мебел можете да си осигурите идеален кът както за сядане така и за спане.

Какви са ползите от покупката на такъв диван

диван

Като цяло меката мебел има съществен принос за комфорта и хармонията в жилището ни. Когато се отнася до вземане на решение относно модела на елемента, в който ще инвестираме е необходимо да се фокусирате върху ползите, които разтегателния диван носи с присъствието си.

Основни мотиви да заложите и вие на такъв тип интериорно решение са следните аргументи и ползи:

  • Обзавеждането е от задължителните за създаване на уютна и спокойна атмосфера;
  • Разполагате с достатъчно брой седалки;
  • Винаги можете да проявите гостоприемност и да настаните близки или приятели да нощуват на дивана;
  • Често моделите разполагат и с ракла, което позволява да съхраните на сигурно място и спалното бельо.

А най-хубавото при този тип мебели е това, че когато са в основна позиция по нищо не си личи, че те са способни да се превърнат в удобно легло, което ги прави невероятно дискретни и функционални.