Всеки потребител знае колко е важно да спи спокойно и достатъчно дълго, тъй като това е в основата на повишаване тонуса на тялото и подобряване на здравословното състояние. Също така сме убедени и във факта, че без качествен матрак няма как да постигнем това. Но имаме ли идея как да си набавим перфектното средство за това тялото ни да ни бъде благодарно за направения избор? признайте си, че и вие се водите основно по цената на матраците, които се предлагат в търговската мрежа. Ако е скъп то това със сигурност означава, че продукта  е качествен и добър. Ако пък е евтин – ето ви компромисен вариант, с който да позакърпите някак положението. Специалисти в матрачния бранш обаче ни съветват да проявим повече отговорност по отношение на покупката на нов матрак и на първо място да се запознаем с общите характеристики на продуктите, а след това да търсим цена, която да отговаря на нашите финансови възможности.матрак двулицев

И тъй като е научно доказано, че над 1/3 или около 220 хиляди часа от човешкия живот преминава в сън се замислете дали е нужно да правите компромис с избора на този продукт, който се грижи за възстановяването на вашето тяло. Ето защо ще ви дадем няколко ценни и практични съвети, които ще ви помогнат да вземете правилното решение.

Матрака е средството, с което си осигурявате мекота и пълен комфорт по време на сън. Тъй като всеки човек си има любима поза то това също не  е за пренебрегване, когато се купува нов матрак. Следваща стъпка е да прецените и реалните нужди на тялото си. Има хора, които страдат от хронимни заболявания като дископатия, ошипяване, болки в краката и други. Тук особено внимателно трябва да се подходи при избора на нов матрак. И така ето ги основните правила за покупка на продукт, който не само ще ви осигури удобство, но и ще се погрижи за това да сте максимално удовлетворени и спокойни по време на почивка и сън:

  • Не купувайте матрак, който не сте изпробвали. В търговската мрежа има достатъчно предложения и всеки магазин за мебели и матраци разполага с мостерини модели, които имате шанс да изпробвате. Ако тялото не остане доволно от това, което изпитва при сядане и лягане на матрака то просто преминете към следващия вариант.
  • Задължително е матрака да бъде с гаранция не по-малка от 5 години. Реклами от рода на 15-20 години гарантиране на комфорт са леко преувеличени. Логично е на всеки 5-7 години да сменяме матрака, тъй като независимо каква гаранция е дадена от производителя с времето и експлоатирането той губи част от своите качества.

Всички останали изисквания по отношение на покупката на нов продукт са строго индивидуални. За тях ще ви разкажем в следващите ни мебелни публикации. До скоро!