Ако ви предстои да организирате сватба със сигурност трябва да се замислите върху избора на подходящ сватбен фотограф. Хората, на които вече се е случило това събитие, много добре знаят, че той е от изключително значение за това да имат хубави спомени от тържеството. Всички емоции ще отшумят дори ще има много моменти, които могат да бъдат и забравени, но снимките са тези на които разчитате в дългосрочен план. Човекът, който ще се заеме с важния проект по заснемане на вашата сватба, трябва да има нужния опит, да е добър професионалист и да се разбирате много добре.

Защо е от първостепенно значение да изберем фотограф?

Нормално е покрай организирането на толкова важно за семейството събитие да имате много ангажименти. Трябва да уточните броя на гостите, менюто, да резервирате ресторант, да се погрижите за тоалетите и за още много други по-малки и по-големи неща. Едно от най-важните обаче си остава откриването на добър сватбен фотограф. Тази задача не бива да се оставя за накрая или да се пренебрегва.

Всеки, който някога е организирал сватбено тържество, ще ви каже че накрая споменът от него са почти единствено снимките. Те трябва да бъдат направени професионално в стил който ви допада. Със сигурност не искате да изглеждате на тях неестетично, фалшиво и да нямате желание да ги разглеждате. Това е причината да потърсите перфектния сватбен фотограф, който ще заснеме вашите емоции по начин който ви допада и отразява най-реално усещанията ви в този момент.

Кои са ключовите критерии на подбор?

Едва ли мислите, че ще изберете човекът само по това, че сте харесали няколко негови снимки или че цените които предлага са разумни. От Fotografia.bg ще обърнат внимание на още няколко основни критерия:

сватбена фотосесия
  • опитът – хубаво е да работите с професионалист, който вече има достатъчно натрупан опит. Тези събития са по-различни и характерни спрямо всичко останало и има значение как ще подходи сватбеният фотограф към задачата. Много често тържествата се случват извън града. На подобни места е възможно светлината да е лоша или да има някакви други специфични фактори. Ако човекът има достатъчно опит може по-лесно да се справи с различните ситуации;
  • разгледайте повече снимки от съответния професионалист – когато видите как е заснел една цяла сватба, много по-лесно ще си представите начина по който ще изглеждат вашите фотографии. Ако стилът ви допада вероятно сте открили и точния човек;
  • разговаряйте за сроковете в които ще получите снимките – това е много важно за младоженците, но следва да сте достатъчно търпеливи, тъй като добрите сватбени фотографи са ангажирани. Понякога предаването на всички снимки отнема известно време. Има значение дали сте поръчали и луксозен албум както и подаръчни за семейството;
  • срещнете се и поговорите за заплащането – освен да се опознаете за кратко, е добре да уточните и въпроса с парите. Тук е важно за колко време ще ангажирате професионалиста, дали той работи сам или в екип и други подробности. Не се смущавайте да зададете своите въпроси, за да няма неточности накрая.

Съветваме ви да отделите малко време и да определите вашите изисквания към сватбения фотограф.

Добре ли е да поръчаме албуми подарък за своите близки?

За всеки от най-близкото ви обкръжение е важно да има спомен от този специален ден. Освен луксозния албум, който ще поръчате за себе си, е хубаво да предвидите и няколко малки за близките членове на семействата ви. Така ще ги уважите и ще им подарите истинска емоция, свързана с вашия специален ден. Разговаряйте със сватбения фотограф и разберете предлага ли подобна услуга.