Обслужването на канализационната система не включва единствено профилактика на сифоните от косми, мазнини и хранителни остатъци. Фирмите ,които са специализирани в тази област предлагат различни видове услуги като една от най-важните е диагностиката на канализационните инсталации с цел да се установи типа на проблема и причинителя на аварията. Специфични и особено решаващи са наличието на квалифициран персонал и апаратура, с които се провеждат тези дейности. Независимо дали става въпрос за централна канализационна система или пък за анализ на домашната то определено има значение какъв метод ще се приложи с цел бърза и адекватна реакция на екипа.

Кога видеодиагностиката е задължителна

Видеодиагностиката е процес, при който се прави пълен анализ на подземни тръби, при които има съмнение за запушване, спукване или друг вид аварийна ситуация. Канализацията в по-голямата си част остава невидима и едва след по-сериозно запушване и бавно оттичане на каналните води може да се установи наличието на потенциален проблем.

За да се направи детайлен анализ на ситуацията е важно да се използват и приложат апарати и уреди, които наистина имат отношение към преценката за извършваната ремонтна услуга. Ето защо видеодиагностиката се оказва изключително решаваща, когато става въпрос за диагностициране на канализационните тръби.

Всеки ли може да прави видеодиагностика на канали? Ако си мислите, че ще включите мобилния си телефон на режим видеозапис и ще го спуснете с въже в канализационната шахта то освен загуба на устройството друго едва ли ще постигнете. Отговора на въпроса е: Не, не всеки има възможност да извършва такъв вид обследване и анализ, тъй като процеса изисква не само компетентност от страна на екипа, а също така и наличие на професионална апаратура.

отпушване на канали

Видеодиагностика – Каналтехник предлагат на своите клиенти:

  • Квалифициран анализ на състоянието на тръбите на канализацията с професионална техника;
  • Видеокамера с висока разделителна способност е монтирана на рейка с висока проходимост в тръби от ф 40 до ф 1200 милиметра в диаметър;
  • Запис и оглед на тръбите в реално време с цел бързо предприемане на действия за отстраняване на възникналото запушване и т.нат.

Проверката на канализационните тръби е наистина изключително важен момент, който дава възможност на екипите по ремонти да проведат бързи и навременни действия спрямо естеството на ситуацията. Често се оказва, че неправилната профилактика на шахтите са проблем и натрупаните клони, листа и други твърди предмети са явната причина за неправилното им функциониране. С проверката и видеодиганостиката, която извършва екипа на КаналТехник се показва към момента на изследването типа на проблема и се намира правилното решение за отстраняването му.

Скъпо ли е видеодиагностицирането на канали

Безспорно се вълнувате и от това колко би струвало на домакинството ви наемането на екипа по видеодиагностика на КаналТехник. Фирмата е ориентирана към предоставянето на услуги в помощ на разрешаване на битови проблеми, които изискват повече компетентност и умения. Квалификацията в случая е важна толкова колкото и самата апаратура, която се прилага. А относно цената… не се тревожете, защото от КаналТехник покриват очакванията на своите клиенти за предоставяне на услуга на достъпна стойност.

Локализирането на авариите, отпушване на канали, видеодиагностика на шахти и канализационни тръби, отводняване и почистване на септични ями са пакета от услуги, които са напълно изгодни  и няма да утежнят по никакъв начин вашия семеен бюджет. Идеята е клиентите да останат максимално удовлетворени и спокойни, че авариите ще са диагностицирани и бързо отстранени от екип с доказани професионални умения.

С Канал Техник си осигурявате:

  • Правилно работеща канализация;
  • Намаляване на риска от запушване;
  • Анализ и диагностика в реално време;
  • Адекватна и бърза намеса;
  • Експресно обслужване;
  • Използване на висококачествена апаратура и ресурси за безопасно почистване, дезинфекция и отпушване на канали.
  • Изгодни цени без конкуренция.

Не отлагайте разрешаването на проблема, а още сега наемете КаналТехник и се възползвайте от услугата видеодиагностика на канали.