Въобще несе замисляме дали да използваме щори за вътрешна или външна слънцезащита. Като правило, което спомага за енергийния баланс в помещението употребата на щори е един от най-ефективните методи. Системите за слънцезащита, които водещи производители на такива аксесоари ни предлагат са наистина супер надеждни и инвестираме в тях не просто защото така ни препоръчват, а поради простата причина, че това е супер разумния и задължителен начин да намалим сметките за електроенергия, да си съзидаме комфортна атмосфера и здравословна среда за живот.

Външните щори имат много предимства и в публикацията ни днес ще обобщим основните такива.Бургас - външни щори

  1. Външните щори са ефективна слънцезащита. Тяхното предимство се дължи именно на това, че те са изработени от алуминиеви или пвц ламели, които не позволяват на слънчевите лъчи да навлизат в помещението. В зависимост от нуждите и желанията ни избираме позиция на ламелите, които да позволят да преминава въздух през отворите, а в същото време да стопира вредните за здравето ни ултра виолетови вълни. Въпрос на индивидуално желание е това как именно ще бъде позиционирана щората за да си осигурите максимален комфорт и спокойна среда.
  2. Факта е, че с тези външни щори ще намалите битовите сметки. Особено през зимните месеци , когато всеки изпитва на гърба си високите суми, които трябва да плаща всеки спестен лев си е от значение. Ето основна причина и то достатъчно основателна за да си осигурите и инвестирате във външни щори. Ако имате стара дървена дограма имайте предвид, че с този аксесоар поставен на прозорците ще усетите значителна разлика от загубата на топлина през зимата. Лятото също използваме киматична система за охлаждане на помещенията. Когато щорите са спуснати в позиция, която да осигури пълна засенченост това отново ще намали работата на климатика , а от тук и сметката за ток ще бъде по-ниска.
  3. Под номер три поставяме защитата от кражби. Ниските етажи на жилищните кооперации и блокове са потенциално заплашени от набезите на недоброжелатели. Неканените гости можете да откажете да тарашат дома Ви ако сте предвидили използването на здрави външни щори.
  4. Освен от крадци спускането на щорите предпазва от навлизането на насекоми в стаите. Поставянето на комарници е мярка, но понякога те са несъвместими с това да се поставят външни зори. По-ефективно е да използвате вторият доста по-практичен и функционален вариант, отколкото да разчитате единствено на защита , която е насочена към предотвратяването на навлизането на комари и мушици.

Поръчайте външни щори, които да бъдат ефективното решение за дома или офиса.