Напоследък пушенето на цигари и демоде и много хора се увличат от здравословния начин на живот. Много грешно обаче е твърдението, че именно наргилето е това, с което можете да замените никотиновата си необходимост. Само по себе си това средство за пушене в традиционният си вариант също използва тютюн, така че не самото средство прави по-безвредно поглъщането на никотин, нали. Разбира се, това, че дима преминава през течност се счита като способ за улавяне на вредните емисии, но и тук специалистите могат да поспорят с Вас. Всъщност наргилетата или още наричани водна лула датира от векове. Именно тютюна е основната субстанция, която се използва при тях. Както и да го използвате обаче той си остава вреден за нашето здраве. С навлизането на технологиите започнаха да се произвеждат електронни наргилета при които се използва специална концентрирана течност. Тя е доста по-безвредна за човешкия организъм и наистина много заклети пушачи успешно успяват да спрат употребата на тютюневи изделия именно с електронни наргилета от нас.7_25

В традиционния си вид наргилетата са много разпространени в страни, в които културата налага те да бъдат толкова употребявани. В Индия например няма да видите човек, който да пуши цигара. Тук наргилето е на почит и дори в ранна възраст децата са обучавани на тайнството на пушенето на наргиле. Разбира се, че европейската общност остро осъжда това деца да бъдат карани насила да пушат и така умишлено да бъде увреждано здравето им. Това обаче няма как да бъде предотвратено, тъй  като това е част от културата на народа. В Турция например има области, в които наргилетата се използват и се предлагат на гостите, които посещават дома Ви. това е символ на уважение към човека, който е приел да откликне на покана Ви и докато у нас посрещат с хляб и сол, то там за добре дошъл ще Ви поднесат наргиле.

Колкото и да странно пушенето е част от ежедневието на много народи. Днес да се използват наргилета в европейските страни не е толкова популярно, но пи народи от ориента това е култура и традиции, които се поддържат от векове. У нас можете да намерите наргилета в специализираните магазини за тютюневи изделия или в такива за сувенири. Наргилето може да бъде екстравагантен подарък, с който да декорирате дома си и да внесете нотка свежест и ориенталски полъх. Ако искате да изненадате любим човек можете да посетите онлайн магазина на Рокбункер и да изберете най-атрактивното наргиле от нас. Очакваме Ви!