Технологията пясъкоструене е позната у нас от десетилетия. За тези, които не знаят това е термин, който се употребява при обработката на повърхности с помощта на специален кварцов пясък , който се поставя в специална машина и с помощта на високо налягане се извършва тази фина обработка.  Обикновено металните повърхности са тези, които биват подлагани на този тип обработка. Поради това, че кварцовите песъчинки са толкова здрави и не строшат от високото наляга се постига тази гладка до съвършенство повърхност. Дори често те биват повторно използвани заради това им свойство. Услугите на Pyasakostruyka.com –  пясъкоструйка Варна се извършва със специален уред, който впръсква пясък под налягане. Корозирали повърхности, които трябва да бъдат подготвени за боядисване се подлагат на тази процедура, която успешно премахва ръждата. Метални мостове, автомобилни джанти, цистерни и всякакви метални детайли,при  които трябва да бъде старателно  отстранен този нежелан слой преминават през технологията пясъкоструене. Интересн факт показва, че този метод се използва и за почистване на големи фасади, паметници на културата и други изработени от камъни предмети. Тези по-меки повърхности също биват шлифовани до блясък с кварцов пясък.http://pyasakostruyka.com

Високото налягане с което се изпускат фините пясъчни частици не позволяват на наслоените замърсявания да останат върху третираните повърхности. Не малко фирми вече предлагат такива услуги, които целят да се подготвят определени елементи за бъдещо боядисване или просто да бъде отстранена ръждата от тях. Доста използвана е тази практика при поддържане идеалния вид на автомобила Ви. Несъмнено много мъже държат всеки детайл и аксесоари по любимата им кола да бъдат в безупречно състояние. Затова почистването на джантите с пясъкоструйка е един от практичните и супер ефективни услуги, с които се отстраняват ръжда и всякакви други налепи. Всеки, който има метални джанти знае, че техният първоначален блясък изчезва след като са поставени веднъж на гумите на автомобила.  Изработените от пластмаса са доста евтини , но при тях клиентите се налага често да ги подменят заради това, че са лесно чупливи. Металните са скъпи и си заслужават направената инвестиция, но за да изглеждат добре и да не дават отражение върху цялостната визия на автомобила Ви е желателно периодично да използвате услугите за пясъкоструйка Добрич град.

В зависимост от това дали се почистват леки или пък тежки метални елементи се предлага и услуга, която е мобилна и специалистите идват на уговореното място ,оборудвани с необходимата техника. Времето на всеки клиент е ценно и като опция дори можете да фиксирате точен час, в който екипа да бъде на указания адрес.  Обработката на повърхности с  помощта на пясъкоструенето е абсолютно безвредно и ефективно за  почистваната повърхност. Функционалността на този вид шлайфане или почистване на замърсяванията до гланциране е много подходящо не само при пясъкоструене на джанти на автомобилите, но също така купета, шасита, метални ограждания, фуги и много други. Самото пясъкоструене е трудоемък процес и изисква доста работа.

С методиката на пясъкоструйката се почистват метални и каменни повърхности в различна степен. Разделят се образно на четири вида и в зависимост от желаната услуга цената е различна и определена спрямо извършваната услуга.  Първият вид обработка наподобява изчеткване и тя има за цел да се свали най-горният замърсен слой от повърхността.  Следващото ниво е наречено нормално. Третият начин почиства до поти блясък, а четвъртия характеризиращ се с висока ефективност е чистене до напълно бляскава повърхност. Тези етапи на почистване са определящи, ако след това ще третирате почистения метал, камък или друга повърхност с боя, лак или друг слой, който смятате да нанесете.

Вижте това видео на процеса!

С пясъкоструйка можете да отстраните ръжда от метал, да излъскате до блясък твърди повърхности и дори да матирате стъклена повърхност с декоративна цел. Когато искате да лакирате дървени повърхности, но по тях все още има останал лак от предишно нанасяне отново с помощта на техниката пясъкоструене можете да отстраните остатъците. Този иновативен и ефективен метод се използва и при почистване на по-големи площи и повърхности в различни браншове на икономиката.