Шикозни, екстравагантни, артистични и даже ексцентрични са наричани аксесоарите, които винаги правят впечатление. Тирантите – тези модни придържащи дрехата атрибути винаги предизвикват различните мнения и са повод да поспорим дали са толкова удобни или просто човекът, който ги носи иска да изглежда по-различно и да привлече вниманието на околните. За някои хора тирантите са бижу. Да, познахте! Дамите обичат да изглеждат добре и ако носенето на тиранти би постигнало такъв ефект е наистина твърде вероятно да видите повече жени, които да носят тиранти отколкото мъже. Но какво ще кажат модните стилисти по въпроса? Червеният килим и подиумите, представящи най-новото от света на модата несъмнено обръщат доста голямо внимание на аксесоарите. Тук ексцентричността при определени групи хора е на преден план и ако допълването на тоалета с определен аксесоар наистина ще предизвика отзиви то той задължително бива поставен.тиранти

Стилистите гледат с уважение на тирантите. Те са онзи супер шикозен атрибут, който популяризира и самият тоалет. Действително един изискан стилен аксесоар може да превърне дори невзрачното сако, панталон или риза в нещо уникално. Затова модните спецове са твърде внимателни при избора на качествени и акцентиращи детайли, които да поставят към даден тоалет. Тирантите са аксесоар, който в зависимост от модела могат да бъдат подобрение към деловият тон или спортния стил на обличане. Напоследък се забелязва едно навлизане на италианската мода и у нас, което предизвика и появата на множество модели атрибути като тирантите. Сигурно тези, които са посещавали италиански бутици знаят, че при мъжките официални панталони винаги има отредено място за поставяне на тиранти. Това е знак, че именно най-добрите дизайнери на облекла знаят как да привлекат вниманието и да предложат стилно и модерно излъчване на деловият вид на мъжа.

За да не пропуснем и детайлите при дамските тоалети ще акцентираме и върху дамските тиранти. Те наистина внасят класически елемент и превръщат съвременната жена в уверена и еманципирана личност. Не можете да си представите как един единствен атрибут може да предизвика уважение и респект. Може би факта, че замислен като изцяло мъжки аксесоар прави това възможно. Но именно елегантността, с която тирантите обгръщат дамската фигура е начин тя да бъде подчертана и да предизвика възхищение.  На пола, панталон, дискретно подаващи се от ревера на сакото тези аксесоари винаги ще имат  положителен ефект върху останалите. Удобни и приспособими към вида облекло ги прави и предпочитани от не малко хора. Освен дамски и мъжки на пазара се предлагат и детски модели, които са особено забавни и се харесват от малчуганите.