Да се избере барбекю за двора, градината или пикник излетите е въпрос на индивидуална преценка и решение. Интереса на потребителите към това да си имат барбекю, което да използват за приготвяне на вкусна скара е инвестиция в това да се осигури средство за приготвяне на храна, която да допада на голям процент от групата, която ще я консумира. Това обаче не е единственото, което да се вземе предвид, тъй като самите съоръжения както можете да се уверите се предлагат под различни варианти и форми в търговската мрежа. За да сте сигурни, че няма да допуснете грешки е необходимо да поставите на преден план личните си изисквания и така да имате яснота дали барбекюта на газ, на дървени въглища или пък електрически са водещи за вашите индивидуални нужди.

Да колко горивото е определящо

Няма как начина на захранване на барбекюто да не е от значение за това да останете удовлетворени. Факт е, че при електрическите сте зависими от това наблизо да има контакт, което е причина такова барбекю да не може да бъде използвано в планината, парка или двора, който е отдалечен от къщата. За да имате автономност на своето барбекю и да можете да го ползвате където сметнете за добре това, което е необходимо да имате предвид е, че единствено тези на газ и на дървени въглища буквално ви развързват ръцете да готвите където пожелаете.

Днес ще ви запознаем с ползите, които предоставят газовите барбекюта, тъй като именно те са решенията, с които можете оптимално чисто и бързо да сготвите това, което обичате без да сте зависими от кабели и всякакви други пособия, осигуряващи енергия на съоръжението.

Газово барбекю

Причините да изберете такъв вид инвестиция главно може да бъде формулирана така:

  • Барбекюто на газ е лесно преносимо;
  • Не сте зависими от електричество;
  • Няма нужда да имате винаги под ръка торба с въглища;
  • Газовото барбекю се запалва бързо;
  • Достига желаната температура почти моментално след запалване;
  • Лесно се борави с такова съоръжение;
  • Почистването е лесно, защото няма пепел и остатъци от горенето, които да почиствате след всяко използване на съоръжението;
  • Икономично е, защото с минимално количество гориво си осигурявате приготвяне на не малко количество храна.

Накратко използването на барбекю на газ е оптимално удобно, защото в крайна сметка не се ангажирате с някакви екстремни приготовления, които да отнемат време. Обикновено всяко газово барбекю си върви със съответната газова бутилка и това, което е необходимо да предвидите е именно нейното пълнене. Цената на газта е евтина, което идва да покаже, че има защо да се избере именно такъв вид за приготвяне на вкусна скара на открито.

Разбира се, че има и някои недостатъци, които са характерни за барбекютата на газ. Изключително важно е да подчертаем, че за пълна безопасност при боравене с такива уреди е необходимо да се запознаете с инструкциите за експлоатация. Освен това при некачествените барбекюта има опасност от това храната да получи леко неприятен привкус на недобро изгаряне на газта, което се предава на храната, която се готви върху скарата. Друг недостатък на барбекютата на газ е това, че ако се налага да грилвате по-голямо количество храна това, което би довело до известен дискомфорт е, че вместимостта на газовата бутилка не е особено голяма за да осигури нужната енергия. За да избегнете подобни неприятни моменти е желателно да имате под ръка резервна.

И все пак ползите от употребата на барбекю на газ спрямо останалите електрически и на дървени въглища наистина не са малко. На вас оставяме да прецените кой от предлаганите на пазара решения са подходящи за вашите хоби кулинарни изяви.