Да се поддържа добро здраве и тонус не е толкова трудно, ако сте стриктни и спазвате подходящ хранителен режим. Важно е да имате редовно движение или да практикувате някакъв вид спорт, за да сте и достатъчно енергични. Съвременните хранителни добавки позволяват на хората да подпомагат организма си по един напълно естествен начин. В състава на голяма част от тях са включени различни растения и билки с доказано положителен ефект. Ще споменем популярния продукт – корен от мака. Той стана известен първо сред активно спортуващите, които се нуждаят от допълнителна енергия. Полезните свойства на това растение не спират до тук и днес то се употребява от абсолютно всички.

Какво е хубаво да знаем за корена от мака?

Почти няма човек, който да не е чувал за растението мака. То съдържа многобройни биоактивни вещества, които стимулират организма и му дават повече енергия. Често коренът от мака се използва от спортистите. Това растение вирее предимно в перуанските Анди. То е известно като изключителен адаптоген, понеже спокойно расте на 2800 5000 м надморска височина. По никакъв начин не му влияят екстремните климатични условия. Коренът от мака е бил използван още от древността, а днес е много добре проучен и дори е обявен за суперхрана.

Могат да се срещнат няколко разновидности на корена от мака, но всички те в става си включват разнообразни ценни хранителни вещества. Едно от най-важните положителни качества на корена от мака е, че е богат на много важни витамини. Това са желязо, калций, селен, магнезий и други. Полезните хранителни вещества и витамини в състава на растението го правят незаменим помощник за здраве и тонус.

Какви са реалните ползи от употребата на добавката?

За да изберете подобна хранителна добавка, е хубаво да съберете малко информация за нея. Когато сте наясно с положителния ефект на растението върху вашето здраве, бихте го включили в ежедневния си режим. Специалистите от Cvetitaherbal.com ще ви кажат, защо коренът от мака е толкова специален:

продукт - джинджифил на таблетки
  • притежава доказани антиоксидантни свойства – голяма част от биоактивните съединения съдържащи се в това растение са антиоксиданти. Тези вещества помагат за борбата със свободните радикали, които се образуват при оксидативен стрес. Хората често са изложени на него заради прекомерно големия стрес в ежедневието, тютюнопушенето, ултравиолетовите лъчи и други;
  • повлиява когнитивните способности – растението успешно защитава нервните клетки. Коренът от мака е много полезен за функцията на мозъка и паметта. С негова помощ ще сте много по-концентрирани, когато запаметявате някакъв научен материал. Проучва се влиянието на корена от мака върху някои невродегенеративни заболявания;
  • дава енергия и се препоръчва на спортисти – отдавна са доказани положителните свойства на корен от мака, върху издръжливостта и възстановяването на мускулатурата. Подобна хранителна добавка е популярна в спортните среди, защото има енергизиращ ефект и води до по-висока издръжливост. Облекчава умората и балансира хормоните в тялото. Това е много важно за възстановяването на мускулатурата и за правилната работа на метаболизма;
  • помага при анемия – това се дължи на факта, че коренът от мака е извънредно богат на желязо. Благодарение на това растение организмът ще се зареди с достатъчно количество желязо, за да се възстановят червените кръвни телца.

Причините да се насочите към тази хранителна добавка наистина са много. Консултирайте се със специалист и изберете качествен продукт с доказан произход.

Полезен ли е джинджифилът?

От векове хората използват джинджифила като подправка при приготвяне на различни ястия. Той е най-популярен в Китай и Индия, но вече може да бъде открит почти навсякъде по света. Употребата на продукт – джинджифил на таблетки е препоръчвана от специалистите, защото има редица ползи за организма. Джинджифилът има пречистващ ефект и позволява на тялото да изгори по-бързо натрупаните мазнини.

Джинджифилът също така предпазва от възпаления и е доказано силен диуретик. С негова помощ ще се разделите със задържаните течности и ще детоксикирате организма. Всички полезни свойства на джинджифила се дължат на неговия многопластов химичен състав. Той съдържа етерични масла, магнезий и калий, витамин С, полифеноли и други. Много хора предпочитат да го употребяват под формата на таблетки, заради специфичния му вкус.

Защо да изберем употребата на джинджифил на таблетки?

Биологично активните вещества налични в джинджифила притежават мощен подсилващ ефект. Ползите за организма свързани с употребата на джинджифил са:

  • имуностимулиращи – може да ви помогне при първите симптоми на настинка и грип, защото много добре укрепва имунната система. Различни изследвания доказват, че той предотвратява и намалява възпаленията на дихателните пътища;
  • има положителен ефект върху кръвообращението – тъй като растението затопля организма, това позволява да се увеличи кръвния поток и да се стимулира работата на сърцето. Джинджифилът намалява мускулните спазми в кръвоносните съдове и регулира кръвното налягане;
  • влияе добре на стомаха – той е много полезен при стомашно-чревни оплаквания. Предпазва чревната микрофлора от развитие на вредни бактерии. Джинджифилът редуцира киселинността на стомашния сок и по този начин повлиява положително храносмилането.

Не случайно хората все по-често използват хранителни добавки с натурален произход. Ценните растения като джинджифил могат да бъдат успешно включени в ежедневната ви рутина. Погрижете се за здравето си по един напълно натурален и безвреден начин.