В момента много се коментира здравословният начин на живот и хората се стремят да се придържат именно към него. Това означава, че се опитват да изградят едно балансирано меню, в което има достатъчно ценни хранителни вещества и витамини, полезни за организма. Освен това е от значение, да има редовна физическа активност както и дейности, които биха намалили ежедневния стрес. Съществуват различни хранителни добавки като познатия калиев йодид, които биха допринесли за правилното функциониране на орган като щитовидната жлеза.

Какво действие оказват хранителните добавки върху тялото?

Независимо че се опитвате да се храните здравословно, много от продуктите днес не са така богати на витамини, минерали и други нутриенти, от които организмът има нужда. Тук на помощ ви идват полезните хранителни добавки, за да попълнят липсите. Те могат да се употребяват за различни цели. Някои се използват като средство за укрепване на общото здраве и имунитет, други за намаляване риска от различни заболявания, подкрепа на психическото здраве или за работата на основни системи в тялото. Всяка клетка се нуждае от енергия, за да функционира правилно и вие да се чувствате бодри и изпълнени с тонус. Много лесно тази балансирана система, която изгражда организма може да бъде затормозена и да не работи правилно.

Ако за дълъг период от време не си набавяте необходимите нутриенти, хранителни вещества и витамини се появява риск от сериозен дефицит и възникване на заболявания. Ето защо е добре да включите в ежедневния си режим приема на хранителни добавки, които ще допринесат за възстановяване на баланса в тялото. Напоследък се говори за калиевия йодид, защото той е от значение за работата на щитовидната жлеза. Нормалното производство на тироидни хормони, както и функцията на метаболизма имат ключова роля за общото здраве. Макар да са полезни тези препарати не са лекарства и няма как да ви излекуват от вече възникнало заболяване. Тяхната основна задача е да допринесат за снабдяването на тялото с допълнително витамини и ценни вещества. Те могат да станат част от вашето ежедневие, както е и консумираната храна.

Какви са ползите от употребата на калиев йодид?

Всеки, който се интересува от здравето си, знае че калиевият йодид представлява химическо съединение, което съдържа йод и допринася за правилната функция на щитовидната жлеза. Безспорно калиевият йодид има и други ползи за здравето на човека. Това е причината да го откривате под формата на хранителна добавка в добрите специализирани сайтове. Щом тялото приема калиевият йодид под формата на таблетка, то го превръща в лесно усвоим йод. Много от органите в човешкия организъм имат нужда от калиев йодид. Ето защо ще го поговорим малко повече за ползите от неговия прием:

хранителна добавка
  • подпомага здравето на щитовидната жлеза – калиевият йодид намалява риска от образуване на заболяването гуша. Това представлява увеличение на щитовидната жлеза;
  • защитава от ядрени отпадъци – ако има ядрен инцидент се препоръчва употребата на калиев йодид. За известен период от време той ще защити организма от вредното облъчване;
  • калиевият йодид е важен при бременност – минералът има основно значение за развитието на плода;
  • важен е за метаболизма – калиевият йодид има своята роля за производството на енергия в организма.

Специалистите от Cvetitaherbal.com съветът преди да изберете хранителна добавка да се консултирате с лекар, който да ви насочи към правилната.

Знаем ли достатъчно за екстракта от зелен чай?

От много години това растение привлича вниманието на здравните специалисти. Днес ще откриете хранителна добавка екстракт от зелен чай таблетки, при която полезните вещества от растението са силно концентрирани. Екстрактът от зелен чай съдържа изключително много биоактивни съединения. Те допринасят значително за здравето на човешкото тяло.

Екстрактът от зелен чай също така е познат със своето силно антиоксидантно действие. Намалява се образуването на свободни радикали, а те са причината за увреждането на клетките в организма. Веществата, които се съдържат екстракта от зелен чай, са полезни и за сърдечно-съдовата система. Проучвания доказват връзката им с намаляването на холестерола. Наличието на високи количества флуор в екстракта от зелен чай имат благоприятно действия върху костната система.

Антиоксидантните както и противовъзпалителните свойства на билката се свързват предотвратяването на загуба на костна плътност. За да изпитате всички положителни ефекти, които ви предлага екстрактът от зелен чай, трябва винаги да следите препоръчителната дневна доза изписана върху опаковката на хранителната добавка. При желание може да се консултирате и с вашия лекар, преди да започнете употребата на екстракт от зелен чай.

Защо да изберем екстракт от зелен чай на таблетки?

Както вече споменахме има множество билки, растения и витамини, които могат да бъдат употребявани под формата на таблетки и екстракти. За да се възползвате от ценните вещества съдържащи се в екстракта от зелен чай, е добре изберете подходящи таблетки. В тях специалистите са извлекли веществата в концентрирана форма и ще имате много по-добри резултати, отколкото ако си правите запарка от растението. Доверете се на доказана компания производител и търговец, която ви гарантира качеството и произхода на съответната хранителна добавка.