Характеристиките на имотите са в основата на това стопаните да изберат такъв тип отопление, което да е оптимално ефективно спрямо особеностите на архитектурата. Когато сте на път да закупите имот, който и по-голям от стандартен двустаен апартамент то определено се налага добре да обмислите детайлите, които се отнасят до климатизацията на обекта. Днес ще ви дадем някои насоки относно това как да отоплявате едноетажна къща с три спални и това да не ви струва прекалено скъпо. В каталога на Balkan Energy ще намерите рентабилни решения, които са приспособими при всякакви технически особености и характеристики на жилищата и помещенията в тях.

Въпроси и отговори

Много са възникващите в хода на вземането на решение въпроси, с които трябва да се съобразите и да обмислите детайлно. Едноетажните къщи са изключително практични от гледна точка на оптимизиране на пространството и намаляване на топлозагубите през зимата. Но въобще не е без значение какъв способ за отопляване ще приложите.

Съществени въпроси, които са решаващи за избора ви са:

 • Със система или с единични уреди във всяка стая ще достигате желаната температура? Отговора тук е – ако се търси икономичност и рентабилност по-ефективно е да приложите инсталация, която да оптимизира разходите за електроенергия или друго алтернативно гориво;
 • Задължително ли е да се проектира отоплителната инсталация предварително? Отговорът на експертите е, че когато се налагат инсталационни мероприятия под декоративните настилки и скрити зад стените тръби е от съществено значение да се вземат предвид проектирането и планирането на избраната система;
 • Как се изчисляват разходите? Отговор – процесът е изключително сложен и е задължително да бъдат наети компетентни специалисти, които да представя възможно най-икономичната като разход възможност;
 • Колко е първоначалната инвестиция? Отговорът тук не е еднозначен, тъй като всичко зависи от това да се направи правилна оценка на имота и кой би бил най-рентабилния начин за климатизация.

Няма нищо по-хубаво от това да живееш в самостоятелен имот, около който няма досадни съседи. Важно е обаче да знаете, че осигуряването на качествена среда с отлична климатизация изисква внимание и ангажимент.

Варианти, доказани като ефективни при отопляването на голям имот

Едноетажните къщи са тип ниско строителство, които през последните години станаха доста популярни у нас. За да си осигурите хармонична и интересна атмосфера се препоръчват три способа, които са сравнително рентабилни и икономични. Ще ги споделим, а вие преценете кой от тях е сравнително приемлив спрямо вашите нужди и потребности.

Високотехнологични термопомпи

термопомпа

Съвремието е ориентирано към прилагане на екологични методи за усвояване на възобновяемите енергийни източници. Ярък пример, че това е възможно гарантират производителите на термопомпи. Те създават иновативни уреди, които се характеризират с:

 • Висока ефективност;
 • Отопляват и охлаждат;
 • Лесно се сработват със системи за водно подово отопление и радиатори за парно;
 • Супер икономични са, защото използват топлината от възобновяем енергиен източник;
 • Безшумни са;
 • Контролират се като климатик.

Единственият недостатък на тези рушения за климатизация е първоначалната инвестиция, която е в пъти по-висока от всеки друг отоплителен уред.

Газови котли

Те също се нареждат сред гамата високоефективни уреди, тъй като могат да осигурят цялостен комфорт на имота ви. Разбираеми са колебанията, които имат към момента потребителите, тъй като в тези несигурни времена доставките и цената на синьото гориво въобще не са стабилни и гарантирани.

Но при една нормална икономическа обстановка можем да споделим, че се касае за уреди, които са:

 • Безопасни за употреба;
 • Икономични;
 • Високо ефективни;
 • Работещи с различен тип системи за разпространяване на топлината.

Камини на пелети

Акцентираме на камините, тъй като те носят невероятен уют в помещението, в което ще бъдат инсталирани. Но е факт, че пазара предлага котли и печки на пелети. За да си осигурите рентабилно и икономично отопление на къщата е добре да инвестирате във вариант с водна риза или въздуховоди. Това ще ви позволи:

 • Да отоплявате целия имот с едно количество гориво, което уреда използва;
 • Осигурявате си топла вода;
 • Процеса е екологичен предвид това, че пелетите са биогориво, което се изработва от отпадъчен материал.

Оставяме на вас да прецените как да отоплявате имота си. За съвети въпроси винаги можете да се обърнете към консултантите от Balkan Energy.