По таблото на автомобила има изключително много елементи, които показват състоянието на колата по време на движение. Нивото на горивото, температура, масло, километраж. Това са уредите, които непрекъснато следим с оглед да сме спокойни по време на своето пътуване. Но като всеки уред или част по автомобила и таблото може да откаже и показателите могат да не отчитат правилно или изобщо да дефектират. Ако забележите например, че от известно време стрелката на километража се движи хаотично, независимо от това, че самите вие не подавате рязко газ или пък сте в статично положение, изчаквайки светофара да попадне зелен сигнал за тръгване то вероятната причина е в това, че имате нужда от смяна на жилото на километража. Освен, че стрелката не си намира място и се движи в различни граници то и брояча не отчита изминатото разстояние то проблема ви със сигурност е насочен към подмяна на жило за километраж.ремонт на жило

Километража е от изключителна важност при експлоатирането на превозното средство. Причините за това се дължат на това, че задължително трябва да сте наясно с каква скорост се движите поради ограниченията както в градски условия така и извънградски условия. Отчитането на изминатия пробег пък е от съществена роля за смяна на консумативи като масло, спирачна течност, антифриз и други. Имайте предвид, че при повреда в жилото на километража задължително трябва да бъде отстранена аварията, тъй като при предстоящ технически преглед на автомобила това би се отчело като дефект, с който няма как да използвате превозното средство.

Обикновено жилото за километража се продава в комплект, но ако във вашия случай е нужно само жило то най-изгодния вариант е да посетите сервиза на Микрон Доцев в София. Тук бързо, коректно и изгодно досадния проблем с километража ще бъде разрешен. Сервиза предлага както стандартен ремонт на жила така и рецилиране на всякакви стъклоповдигачи, шибидах системи и други автоелементи, които функционират с жило.