Химикалите, използвани в промишлеността са много. Едни то най-широко разпространените са натриевата основа, калциевия хлорид, хлорна вар, солна киселина и много други. Ролята на всеки един от химикалите е да спомогне определен процес, но онова, което е важно да се знае при тяхната употреба е повишения контрол и спазване на точната дозировка с цел да се елиминират неприятни инциденти с човешкото здраве. Днес ще ви разкажем по-подробно за калциевия хлорид и за това къде най-често се използва този химичен продукт на едро в промишлеността.

Какво представлява калциевия хлорид

Това  е неорганично съединение с формула CaCl2 . На външен вид прилича на бяла сол с твърда, кристална структура, която е изключително лесно разтворима във вода. Хидроскопичните свойства на химикала са сред неговите основни преимущества, които най-често се използват в различни сфери на промишлеността и индустрията. Освен на гранули можете да закупите на едро и вече разтворен калциев хлорид като водата може да бъде в различно съотношение. Обикновено вече готовия продукт се използва в големи количества, когато се търси ефективно отстраняване на запрашеността в открити пространства или затворени помещения. Основно тази химична формула се използва в големи количества и калциев хлорид цена на едро е доста достъпна за бизнеса. Много са секторите, в които се прилага калциевия хлорид в големи количества, но едни от най-ярките примери са:

CaCl2
  • Размразяване на силно заледени участъци;
  • Пътни настилки;
  • Като хранителна добавка;
  • Производство на бетонови смеси;
  • Производство на пожарогасители и много други.

Свойства на калциевия хлорид

Химичното вещество се получава чрез добиване на варовик. Специална технология извлича основните му свойства, които се характеризират с:

  • Добра разтворимост във вода;
  • Размразяване на лед;
  • Подобряване качествата на здравина и устойчивост на материалите (бетон, пластмаса, метал);
  • Стягащ агент, който се използва при консервирането на плодове и зеленчуци.

Изключително мащабно е приложението на калциев хлорид в ежедневието ни. Неговата цена е достъпна както в малки количества така и на едро. Естествено, че за промишлени цели стойността на химичния продукт е доста изгодна и ако имате нужда от количества на едро и най-ниска цена за калциев хлорид можете да изпратите запитване за оферта на chimsnab-bg.com. Химснаб Наири е българска фирма, която е специализирана в търговията с химични продукти на дребно и едро и може да предложи едни от най-добрите цени за нашия пазар. За бита или за бизнеса изберете продуктите с гарантирано качество на супер цени.