Тъй като българина все още не може да се възползва от възможността да купува нова кола, а в последствие да я заменя за друга, то днес по-честа практика е да се разчита на употребявани коли от така наречения нов внос. Сигурно си мислите, че посещението на автокъщите в града ви ще дадат някакво решение, но то ще бъде ефективно в случаите, когато нямате кой знае какви претенции по отношение на марка, модел, технически екстри и сигурност на колата. С две думи ако търсите трошка на ниска цена то пазара е залят с такива. От Италия, Испания, Германия и други западноевропейски страни у нас се извършва внос на коли с не кой знае какви технически показатели. Ако всъщност търсите някакво по-ефективно и качествено решение е добре да елиминирате възможностите, предлагани от масовите автокъщи. Идеята сами да си направите внос на избора от чуждестранен сайт кола също не е за изпускане, но ако нямате време за това и единствената ви алтернатива с българските вносители то по-добре внимавайте на кой търговец се доверявате.кола втора ръка

За всеки търговец на коли можем да кажем, че според него той предлага най-добрите коли в града ви. Даже няма нито един недоволен клиент и колите в автокъщите до една са с реални показания на километража. Звучи до болка познато и дори с насмешка доста от клиентите ще подминат този продавач. Нова е първата ви крачка – да намерите сред множеството търговци онзи, който извършва внос на коли от конкретни дилъри и освен това не си позволява да лъже безскрупулно клиентите си.  а такива автокъщи има просто е нужно да отделите малко време и да ги откриете във виртуалното пространство. Не липсват мнения и коментари на потребители, които споделят опита си при избор на употребявана кола. Освен това те предоставят и списък с търговци, които наистина си струва да посетите.

Когато сте тръгнали да избирате кола  сигурно имате предпочитания към конкретна марка превозни средства. Опитните търговци обаче биха ви предложили да изпробвате и други автомобили, а  не само тези, за които имате конкретен интерес. Често се оказва, че именно поради незнание какви са параметрите и характеристиките на другите превозни средства клиента взима прибързано решение. Когато обаче имате реална представа за това какви са преимуществата и на останалите марки на пазара то едва тогава бихте направили реална преценка кое е добро и кое е още по-добро.

Когато колата е нов внос проверете в сервизната книжка, която тя със сигурност притежава какви са ремонтите, които са ѝ били извършвани. За разлика от обслужването в България, същото в Европа е доста строго. Става въпрос за това, че всяка една манипулация по колата се фиксира и няма автосервиз, който да не опише какво именно е направил по колата. Затова не пропускайте да видите дали са правени някакви сериозни ремонти по колата. Външния оглед също е задължителен. Дори да нямате набито око то бихте забелязали ако колата например има някакви сериозни външни белези, които да показват, че е претърпяла инцидент. Пребоядисването със сигурност ще си проличи ако не е използван точния цвят като на колата, а някакъв близък до него.

Фактическото техническо състояние на колата можете да установите единствено чрез преглед от професионалист. Затова преди да заплатите сумата за колата нов внос на търговеца е добре да преминете технически преглед, който да установи евентуалните проблеми, които биха се появили съвсем скоро след придобиването на превозното средство. техническия преглед може да ви отвори очите за това каки допълнителни разходи да очаквате освен текущите за смяна на масла, ролки и други консумативи. А читави коли при доверени автокъщи със сигурност е откриете. Но е нужно време  и търпение, за да сте напълно сигурни, че ще купите автомобил нов внос на добра цена и прилично качество.