За да не се превърне покупката на новата ви употребявана кола в истинско бедствие е важно да тръгнете още от подбора на автокъщи. Ако нямате време да обиколите едни от най-известните в страната добри търговци то ето, че  е препоръчително да направите анализ на онези в града, в който живеете. И така ако сте от Варна то доста лесно ще се ориентирате по отношение на автосалоните и търговците вносители на коли втора ръка. Безспорно колата се е превърнала в много важен елемент от нашия живот и тъй като до голяма степен предвижването ни зависи изцяло от свободата, която ни дава личното превозно средство то когато искаме да подменим старта с една идея по-новичка е логично първата ни задача е да проверим какви са предложенията на утвърдена  и доверена автокъща Варна. Ето ги и основните съвети, когато се налага да направите избор на автомобил нов внос:автокъщи

  • Набележете си няколко автокъщи във Варна, които да посетите. Първата и основна стъпка е да си изберете возила, които да отговарят на критериите ви за габарити, марка, както и екстри. След като имате няколко варианта то ето, че влизате в следващата фаза, а именно да си уговорите час за оглед и тест драйв.
  • Във Варна са доста автокъщите, които биха могли да ви предложат нещо читаво. Освен това наистина ще се погрижат да си изберете подходящата кола. Задължителната втора стъпка след като посетите на място търговците е да направите пълен оглед на боята, да прегледате за пребоядисвания и други външни белези. Обикновено когато си купувате кола и то употребявана е логично да има някакви компромиси по външния ѝ вид, но наистина това са дефекти, които са лесно поправими и не са свързани с кой знае какви разходи. Ако не ви дразнят леките драскотини то дори не  е нужно да ги поправяте, защото в големия град са рядкост автомобили без следи от одрасквания по боята.
  • Ако сте се насочили към автокъща във Варна, независимо от утвърдената ѝ репутация то задължително направете тест драйв. Само така ще знаете дали това е вашата кола. Идеята на шофьорския тест е да придобиете представа дали превозното средство отговаря на вашите изисквания за комфорт, возия и удобство.
  • След като се уверите, че автокъщата от Варна може да предложи кола по ваш вкус, изпробвали сте я и сте я огледали за външни повреди то следващата крачка е към намирането на автотехник, който да направи анализ на техническото състояние на колата. Без такъв оглед не е препоръчително да купувате кола, защото в следствие може да се окаже, че ще се наградите с допълнителни разходи, които са свързани с непрекъснати ремонти по автомобила.
  • Проверката на документите и тяхната изрядност са следващата крачка, която вероятно ще се окаже определяща за сключването на окончателната сделка. Ако имате и най-малко съмнение то задължително се консултирайте с адвокат. При проблем с документите то със сигурност това ще се отрази и на регистрирането на превозното средство. Дори при липса на всички необходими от КАТ ще ви бъде отказана регистрация, тъй като може да има вероятност колата да бъде крадена, издирвана и т.нат.

Не подценявайте нито един от тези съвети, които ще ви помогнат да намерите наистина колата, от която се нуждаете. Идеята е не просто да купите кола от автокъща от Варна, а тя да е напълно съпоставима с вашите нужди. Представяме ви автосалони Капитол. Фирма с дългогодишен опит във вноса на употребявани коли от Германия и Франция, доказала своята коректност към индивидуалните клиенти. Освен от наличните превозни средства в автосалоните на Капитол във Врана и София имате невероятния шанс да направите и поръчка за превозно средство по индивидуални параметри.