Най-светлите и любими празници през годината са несъмнено Коледа и Нова година. Навсякъде в дома чувстваме топлина, носи се аромат на коледни канелени сладки и вдъхновение да правим добрини. Всеки от нас иска да усеща коледния дух и няма дом, в който да не кипи подготовка за коледна украса на всяко кътче. Някои предпочитат да си набавят необходимото от магазините, които по това време на годината ни предлагат огромно разнообразие от светлини, коледни дръвчета и всякакви други свързани с Коледа декорации.

Впечатляващи, интересни и наистина идейни варианти на украса, която можете да направите сами у дома ще намерите в интернет пространството. В тази статия ще споделим с Вас тези, които са лесни и много бързо можете да изработите вкъщи в компанията на  децата си. Това ще се превърне в истинско забавление за семейството и ще видите как от съвсем непотребни предмети, които сте готови с лека ръка да изхвърлите можете да сътворите красиви празнични декорации.

Преди да продължим искаме да ви насочим да се абонирате за нашият бюлетин свързан със секция „За Дома“ очаквайте много промо-кодове в най – големите магазини свързани с вашият дом – мебели, подови настилки и т.н. В момента chuime.bg e договорила страхотни отстъпки за мебели, така че не се колебайте а се абонирайте, няма да ви пращаме често е-мейли, а само когато има супер отстъпки!

Помните ли играчките, които родителите Ви купуваха и години наред използвахте за да направите най-прекрасно украсеното коледно дръвче? Ръчно изрисувани, но твърде чупливи и скъпи всячески се опитвахме да съхраним до следващите новогодишни празници. Грижливо увити в памук прибирахме в кутии и така се надявахме да ги запазим за да накичим отново елхата с тях. Днес наистина има огромно разнообразие от модели играчки в търговската мрежа, които са направени от мек стиропор и дори неволно да изпуснете на пода докато семейно подготвяте изкуствена елха за празника няма да е причина да останете без играчки.


Пингвинчета от Крушки – Весело настроение във вашият дом!

коледна-украса-1

Ако имате носталгия по стъклените, бляскави и покрити с брокат играчки сега ще Ви дадем идея как можете да си направите такива у дома от непотребните и вече неизползваеми крушки за осветление.
Тези, които са по-големи и тумбести са идеални за направата на сладки пингвинчета или пък други животинки. Залепете на металната горна част на крушката панделка, с която да можете да закачите играчката на коледното дръвче. Ще са Ви необходими още темперни бои, молив и четка. С помощта на молива си направете граници и оформете визията на играчката. Тя може да изглежда като пингвин както на снимката, но пък вие може да имате друга идея, която да приложите.  По-сръчните от Вас биха могли да направят шедьоври и да нарисуват лика на Дядо Коледа или пък на джуджетата, но тъй като сме решили да бъдем бързи и в същото време креативни ние ще направим пингвини, които дори най-малките с лекота ще изработят. Сред като грижливо се оформили контурите за оцветяване използвайте бяла и черна боя за да оформите тялото на Вашата нова коледна играчка за елха. Направете очичките и човката на пингвинчето. Сега е време да оставите боята да изсъхне. Докато чакате се заемете с изработката на шапчица и шалче. За това можете да използвате старите и притрити детски чорапки или пък друг текстил, който е ненужен. Тук можете наистина да се развихрите и да сътворите едно чудесно облекло за Вашето пингвинче и то да бъде уникално и разбира се модерно. Ето как с помощта на крушки можете да направите прекрасни идейни коледни играчки, с които да впечатлите всички у дома.


Уникални играчки за вашата коледна елха – не харчете пари за глупости 🙂 

коледна-украса-2

Един творчески украсен дом носи със себе си не само коледно настроение , но също така уют и топлина. Децата обожават Коледа не само заради многото подаръци, които очакват да получат, но и заради празничната атмосфера, която се усеща навсякъде около нас. Сега ще Представим няколко интересни идеи, с които можете да изработите гирлянди и играчки от картонени рула от тоалетна хартия. С тези на пръв поглед абсолютно ненужни рула наистина ще изработите страхотни и лесни за направа декорации.
Няма нужда да харчите пари за скъпа украса при положение, че сами можете да изработите уникални неща. Нужни са няколко празни рула, ножица, пистолет с топъл силикон и боички. Вземете едно картонено руло и го притиснете с ръка за да може да се смачка и да не изглежда като цилиндър. С помощта на линия разграфете по ширина един сантиметър разстояния и изрежете с ножицата. Така получените листенца можете да залепите в единият край до получаване на цвете или звезда. За да не се  вижда скучния сив цвят на рулото използвайте боичките, с които да оцветите в бяло, червено или друг цвят мече изработените листенца. Завържете панделка, с която да окачите готовото цвете на коледното дръвче. Много лесно, но изключително ефектно изглеждат тези прекрасни коледни цветя. За да има повече коледно настроение и блясък можете да използвате и лак за нокти с брокат, с който да украсите краищата на новите си стилни декорации.


Декорация на вашата коледна и новогодишна маса.

коледна-украса-3

Трапезата е мястото, където се събираме всички по Коледа. Вкусните блюда и мириса на Коледа за наистина завладяващи и това са едни от най-прекрасните моменти, които споделяме с близките си хора. За да повдигнете коледния дух сега ще Ви покажем как да направите отново от рула от тоалетна хартия чудесни мини поставки за приборите за хранене.

В зависимост от това колко човека ще седнат на трапезата си подгответе и толкова картонени рула. Притеснете всяко едно от тях така че все едно са салфетки и с помощта на ножица от двата края изрежете полукръг като от едната страна да бъде навътре , а от другата навън. Така ще получите ефекта, който е на снимката. Осветете в традиционните коледни цветове –бяло, червено и зелено. От цветна хартия или гланцово блокче направете копчета и коланчета за новите дрешки на приборите. Залепете със силикон или хартиено лепило и воала вече си имате атрактивни поставки, в които да сложите лъжица, нож и вилица. Освен, че с рулата от тоалетна хартия се работи много лесно, с тях можете да направите всякаква декорация като започнете от гирлянди и стигнете до ефектен коледен венец, който да сложите на вратата. Тези нетрадиционни и евтини материали за подходящи за изработката на всякакви предмети, които биха могли да повдигнат настроението и естествено да покажем нашите креативни възможности. Семпла, но много ефектна декорация, с ненужни и предвидени за изхвърляне неща можете да направите вкъщи. Проявете въображение и се потопете в духа на Коледа. Забавлявайте се и сами ще видите как сътвореното от собствените Ви ръце ще достави много повече настроение на любимите Ви хора. Очаквайте и новите ни предложения за атрактивна празнична украса – коледни покривки чаши и чинии

Добавяме към всичко това и видео, с още идеи за коледната украса на вашият дом!

Успех и весело посрещане!