Все повече българи искат да избягат от динамиката и мръсотията на големия град. Строителството на къщи в покрайнините на големите градове се превръща в една тенденция, която е напълно оправдана. Да построиш мечтан, уютен и твой дом е въпрос не само на желание, но и възможности, правилна преценка на пазара както не на последно място и наемането на строителна фирма, която да изпълни на 100 % проекта. Реализирането на идеята е въпрос, който се оказва доста сложно, ако не сте наясно с материали, доверени строители, законодателни изисквания и т.нат. Има дост неща, които изискват време и са зависимо от не малко разходи преди да стигнете до това да се настаните в прекрасната си еднофамилна къща и да изпиете сутрешното си кафе в двора.

Основни строителни материали

Познанията ви свързани със строителните материали сигурно са доста ограничени ако професионалната ви сфера е далеч от строителния сектор. И ако сега не се замисляте какви тухли или бетон да бъдат вложени в изграждането на сградата то определено в даден момент ще се наложи да се запознаете по-детайлно с тях. Основен строителен материал, който намира широко приложение както при строителството на жилищни сгради така индустриални  и пътни съоръжения е именно бетона. И ето защо сега ще изтъкнем основните показатели, за които трябва да следите при покупка на такъв.

Чували сте за качеството на материалите, които се влагат при строителството на многоетажни или нискоетжни жилищни постройки. Едва ли обаче знаете, че бетона се произвежда в центрове, наречени бетонов възел и неговите качества и характеристики се базират на сертификат. А като основен, изграждащ и влаган във фундаменти материал бетона със сигурност заслужава да му отделим няколко реда.

бетон

Бетона за жилищно строителство задължително се изработва под технически контрол на експерти, които са наети от фирмите, притежаващи бетонов възел. Има рецепта за създаването на такъв бетон и бетонови смеси и тя далеч не включва единствено основните суровини като:

 • Цимент;
 • Вода;
 • Пясък.

Да, това са главните субстанции, които влизат при производствения цикъл, но е важно да се има предвид тяхното съотношение както и добавките, които се влагат с цел да се покрият най-високите изисквания за:

 • Качество;
 • Здравина;
 • Срок на втвърдяване;
 • Абразивност;
 • Якост;
 • Еластичност;
 • Устойчивост на земетресения;
 • Издръжливост на климатични промени;
 • Мразоустойчивост и много други.

Технологичния процес при производството на бетон е свързан с изключителна прецизност и точност. Именно затова днес не са малко бетоновите бази, в които са инвестирани не малко средства за подобряването на материалната база. За да бъде изграден вашия дом, който да използвате години наред разбира се, че огромна роля за това има бетона, който е вложен при строителството на сградата.

Доверен строител

Както стана ясно за да се реализира проекта за къща извън пределите на големия град не са достатъчни само желание и парцел. За да намери реализиране и то в кратки срокове изграждането на вашата къща е важно да наемете строителна фирма, която да разполага с опит, квалифицирани строителни работници както и надеждни доставчици на строители материали.

И ако бетона е решаващ за устойчивостта на сградата то не по-малко важно е и кой ще я построи. Спазването на правилата за строителство на жилищни сгради е сред приоритетите на всеки да избере утвърдена и доказана фирма от строителния бранш. Имайте предвид, че изрядността, спецификата, използването на най-качествен бетон и материали ще гарантират, че мечтания дом ще отговаря на най-високи стандарти за безопасност и дълготрайност. Им значение вида на бетона, дебелината на тухлите, изора на дограма и всеки един детайл, който да носи удовлетворение, спокойствие и домашен комфорт.

С удоволствие днес представяме Трансметал ЕООД- фирма със собствен бетонов възел, отговарящ на европейските стандарти както и доказан опит в строителния бранш. Поверете изграждането на новия си дом на партньор, който ще изпипа всичко до последния щрих.