В зависимост от модела щори, които се предлагат на пазара монтажа и ремонта им следва да бъдат извършени от специалисти. Не малко купувачи предпочитат готови модели, в което реално яма нищо лошо, след което решават сами да монтират на дограмата. Вътрешните щори имат специфични особености и ако за пръв път ще се сблъскате с това много внимавайте за да не направите дограмата като швейцарско сирене докато нацелите да пробиете правилните отвори. Затова за монтаж на вертикални щори Бургас се обърнете към професионалистите от Кипро. Услугата монтаж не е толкова скъпа, че да не можете да си я позволите. Това всъщност е  начин да си спестите доста нерви и време. Ако въпреки това държите да се научите да монтирате или демонтирате щори то е желателно да сте наясно с инструкцията, която производителя е приложил към дадения продукт.footer_kipro2

Ето и съветите на специалистите! Определете точното място на поставяне на щорите. Обикновено горната релса, която държи вертикалните щори се монтира на тавана. Тук няма никаква философия, защото тя много прилича на пвц релсите, на които се закачат завесите. За целта са ви нужни инструмент за пробиване, дюбели и крепежи, с които да фиксирате релсата за тавана. Предимствата на тези пвц релси, по които се плъзгат реално вертикалните щори е в това, че дори и да са прекалено дълги лесно можете да ги изрежете до желания размер. Препоръчително е да оставите около десет сантиметра по –дълга от двете страни на дограмата релса. Така в разпънато състояние вертикалната щора би изглеждала елегантно и стилно. Има модели вертикални щори, които се монтират директно на дограмата. Тук трябва да се наистина внимателни за да не се наложи да търсите дограмаджия вместо фирма , която се занимава с монтаж на щори.

Ако е по-сложно отколкото си мислите наистина е желателно да не се заемате с неща, които не са по силите Ви. в случая не само поставянето на основата, която придържа вертикалните текстилни ленти е важно, а и самото им нанизване на нея. Важно е да разберете, че тук трябва абсолютна прецизност. Вертикалните щори не са като завесите, които заемат някакво определено място. Щорите имат точно определено разстояние между лентите, което трябва да бъде оставено и то се фиксира със специални въженца. Освен това при долния край на лентите на вертикалните щори трябва да се извърши монтаж на специални тежести, които имат основно значение за това лентите да стоят гладки и прави. С тяхна помощ дори при вятър щорите стоят съвсем статично и не променят местоположението на което са поставени. Успех с монтажа на вертикалните щори и ако все пак имате нужда от помощ знаете към кого да се обърнете.