Качествената сянка на балкона ни е достатъчно мотивираща да излезем на чист въздух сутринта с чаша кафе. Дори слънчевите лъчи да са прекалено силни с подходящата защита наистина можем да се насладим на всеки миг удоволствие. Независимо дали живеете в града или имате шикозна къщичка в предградията въпросът с осигуряване на добра слънцезащита винаги се оказва съществен особено през летния сезон. За някои дори глобалното затопляне е причина да осигурят надеждна защита на домовете си и именно със сенниците за балкони можене да постигнете това с абсолютна лекота.сенници за балкони Бургас

Кипро Бургас съветва своите клиенти да се насочат към вариант сенник, от който максимално да имате полза. Това на практика означава да изберете такъв, който да може да осигури сянка независимо от това къде се намира слънцето. Съвременните технологии предоставят възможност слънцезащитата да се наглася спрямо това как е най-благоприятно за Вас. Механизмите, които имат датчици са толкова умни, че още при изгрев на слънцето сенника заема позиция и за разпъва в положение което да осигури сянка на балкона Ви. Сред залез умните датчици подават сигнал и тентата или сенника се прибира към фасадата. Може да ви звучи невероятно, но това са новите съвременни технологии и те все по-често започват да се употребяват масово без значение колко голям е сенника и каква площ трябва да покрие.

Сенниците за балкони могат да бъда няколко модела в зависимост от конструкцията или механизмите за позициониране. Ако си падате по класическата визия на фасадата можете да изберете вида тип кошница. Те са доста практични защото със самата си форма могат да осигурят доста ефективна сянка и същевременно да предпазят балкона при проливен дъжд или силен вятър. Наистина този модел е предпочита поради това, че не е предназначен единствено за защита от слънце, а също така и от други атмосферни влияния. Друг препоръчителен модел, който е ефективен за балкони на жилищни и обществени сгради е сенникът с падащо рамо. Тук го няма това извиване като при вида кошница, но факта, че рамото е достатъчно голямо дава възможност за изцяло покриване на площта която желаете да защитите. Не малко клиенти избират и най опростеният и евтин вариант, а именно сенник „Peddy Shield“. Той представлява платно, което е опънато на въжета и много лесно се манипулира, когато искате да си осигурите качествена засенченост на терасата или балкона. Цената, която ще платите за този вид е супер ниска , а комфорта който ще постигнете е наистина за завиждане.