За доста от шофьорите смяната на гумите с настъпването на зимния или летния сезон е доста досадно. Това обаче е задължително, тъй като подходящите гуми спасяват живот и се грижат за нашата безопасност на пътя. Два пъти в година посещаваме вулканизатор и заплащаме минимална сума за да бъдат подменени зимните гуми с летни и обратно. Не е въпрос на това, че ще си платим за тази услуга,а че трябва да отделим време за да го направим. Обикновено повечето шофьори чакат последния момент и така се трупат големи опашки пред пунктовете за смяна на гуми. Всъщност има и друго решение. Как ви звучи да си карате с едни и същи гуми през цялата година? Би било страхотно, нали! Ами вече е възможно, ако инвестирате във всесезонни гуми. Както при всеки друг продукт и тук не липсват привърженици и такива, които отхвърлят този модел гуми.универсални гуми

Целогодишното използване на гумите, подходящи за всеки сезон са наистина ефективно решение. За собствената ви безопасност е добре да инвестирате в качествени и надеждни. Целта на всезсезонните гуми е да спестите размотаването по гумаджийниците. За едни неприятно и досадно, за други необходимост. За да могат обаче тези вълшебни гуми да предоставят напълно ефективно и безопасно шофиране при различни температурни разлики и пътни условия те трябва да отговарят на определени характеристики. Всеки шофьор знае, че когато използваме летни гуми през зимата колата става изключително нестабилна. При всесезонните губи обаче каучукът в зависимост от температурата навън се приспособяват така, че да може да осигури нужното сцепление на гумата с пътното трасе.

Производителите на всесезонни гуми са се съсредоточили не само в този основен критерий, на който трябва да отговарят продуктите. Освен това се търси ниски нива на шум, висока издръжливост и разбира се нисък разход на гориво. Тези универсални обувки за вашия автомобил са наистина доста добро и рентабилно решение. Това, което е нужно да знаете, че тези всесезонни гуми могат да бъдат използвани при климатични условия, които не са твърде екстремни. Например за нашата географска ширина те д.са доста подходящи, но ако живеете в планински район, където ниските температури се задържат през по-голяма част от годината е добре да си ползвате стандартните сезонни модели.

Изборът на всесезонна гума естествено се определя от вида и модел на превозното средство. Имайте предвид, че обозначенията и маркировката на всесезонните модели е различна от тези за сезонна употреба. При подходящите за всеки сезон има тривърха планина със снежинка, както и „M+S”. Тези маркери показват, че гумите са преминали тест за ползване при зимни условия и, че са подходящи за употреба дори при кал и сняг. За спокойствие на пътя можете да се доверите на всесезонните гуми, предоставени от gumicon.bg!