Покупката на имот се е превърнала в мисия за българина. Традицията повелява всеки навършил пълнолетие да се замисли за собствен дом. Не винаги нещата се получават със собствени средства и затова потенциалните купувачи използват ипотечни кредити за да се сдобият със желаната собственост. И ако преди години се купуваха основно евините апартаменти панелно строителство днес брокери отчитат повишаване на интереса към луксозни имоти, които се намират в елитни квартали, затворени комплекси или пък са самостоятелни къщи с двор и басейн. На какво според вас се дължи този обрат? Да, не казваме, че пазара при евтините жилища е в застой, а това, че луксозните изпреварват по продажби онези, които до скоро бяха на челни позиции.

Луксозния имот – инвестиция

Не само факта, че много българи получават пари от свои близки от чужбина, но и някои сектори на производството са  с ключово развитие. Това показа причината повишаването на доходите и ориентиране към друг тип жилища, които са много по-изискани, стилни, качествени и ликвидни.

луксозна къща

Покупката на такива се оказва доста успешна инвестиция. Правилно подбраното жилище винаги ще си бъде на цената, а някои направени подобрения дори биха я повишили. Освен това българския клиент стана много по-разумен и предпочита да се настани в готов обзаведен и оборудван имот отколкото да се занимава и ангажира с различни битови неволи като наемане на майстори, търсене на мебели и техника. Качествените луксозни жилища предлагат да се настаните сега, на момента, което е добре дошло за заетите да се развиват успешно в своята работа.

Освен това успешно ще инвестирате парите си и от гледна точка на това, че такива имоти са:

  • Уредени по отношение на поддържка на общите части;
  • Лесно се отдават под наем, а цените за услугата са доста добри;
  • Ликвидни са и ако решете да ги продавате то купувач ще намерите светкавично бързо.

Консултация със специалист

За да можете да си гарантирате правилно капиталовложение е препоръчително да заложите на услугите на брокери, които са експерти в покупко-продажбите на луксозни недвижими имоти. На база техен анализ ще можете да изберете такова жилище, което напълно да удовлетвори вашите интереси.

Дефинира се използването на услугите на брокер като една водеща междинна стъпка, през която е добре да преминете, защото така ще си спестите множество главоболия както и грешки, които могат да ви струват в последствие доста скъпо. Оставете в ръцете на професионалистите според вашите критерии да бъде предложен имот, който е изключителен и перспективен за нуждите, за които желаете да го закупите – за живеене, бизнес, отдаване под наем, препродажба.