Вариантите за избор на между щори, завеси и пердета наистина са доста многообразни. Естествено личният ни вкус и изисквания за интериорна естетика са тези, които са определящи по отношение на вида на слънцезащита в помещенията. В статията днес ще представим разнообразните модели щори,които според проучване показват, че клиентите предпочитат като един от функционалните и съвременни начини за осигуряване на вътрешна слънцезащита. На сайта на един от водещите производители  на щори се категоризирани основните модели щори http://www.kipro.bg/project_category/vatreshna-sunprotect/ . правят впечатление роло щорите, които във вариант ден и нощ са изключително надеждни и практични. Редуването на полупрозрачен и изцяло затъмнен плат предоставят възможност на потребителите с едно движение да си осигурят комфорта в помещението.vertikalni_6

Вертикалните щори пък са подходящи за офиси и други обществени помещения. Те могат да се поставят на разнообразни като размер дограма и поради високата си устойчивост на материалите можете да използвате доста дълго във времето. Те се задвижват с помощта на механизъм, поставен в единият крайна на щората. Лесно и прецизно можете да осветите помещението или пък ако имате нужда да засенчите максимално обърнете лентите така, че да не позволят на светлината да премине през тях. Тези щори от плат са наистина един разумен избор, ако се нуждаете от ниска цена и качество. Тази комбинация е доста добра и много потребители се доверяват именно на този вариант за вътрешна слънцезащита.

Освен текстилните модели като роло щорите, ден и нощ, вертикални, хармоника и много други на сайта на Кипро ще направят впечатление и присъствието на модели, които също биха били едно практично решение. Алуминиевите ламелни щори са класиката в жанра. Независимо , че толкова години са на пазара това не ги прави като едни от най-демоде вариантите. Напротив, те са толкова предпочитани заради това, че са елегантни, имат възможност за тониране в желаната гама и могат лесно да се почистват единствено под течаща вода. Алуминиевите вътрешни щори са подходящи за производствени халета, индустриални помещения и други. Тяхната здравина и устойчивост ги прави толкова приложими  и дори вечни. Цената им варира в зависимост от модела и цвета на лайсните, но те в никакъв случай не са твърде скъпи, че да не можете да си ги позволите.

Като друг качествен и достатъчно елегантен вид щори представяме дървените такива. Те наподобяват алуминиевите като дизайн, но ламелите са изработени от дърво. Това са изключително стилни модели, които обаче са малко по-скъпи от изброените до тук. Модерната им визия успешно се съчетава с интериора в офиса или дома. Оставяме на Вас преценката и избора на щори за вътрешна слънцезащита.